Vuçiç në Moskë: Serbia nuk dëshiron të jetë pjesë e NATO

0
472
Mes të tjerave, në bisedimet e sotme me presidentin rus Vladimir Putin në Moskë, Aleksandar Vuçiç ka thënë se Serbia nuk dëshiron të jetë anëtare e NATOS, por kërkon të qëndrojë ushtarakisht neutrale.
Sipas mediave ruse presidenti serb deklaroi:
“I thashë presidentit Putin se ne kemi marrëdhënie të mria me të gjitha aleancat ushtarake, përfshi dhe NATO. Por Serbia nuk ka dëshirë dhe as plane për të qenë pjesë e NATO. Serbia kërkon të ruajë neutralitetin e saj ushtarak prandja po marrim masa për forcimin e ushtrisë sonë për të qenë të aftë të sprapsim çdo sulm të mundshëm kundër vendit tonë”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here