Merr fund Covid-19! Ka vaksinuar 83% të popullsisë/ Ky është shteti i parë në BE që heq të gjitha kufizimet e koronavirusit

0
32

Danimarka do të heqë të gjitha kufizimet e mbetura të koronavirusit të Premten, duke e bërë atë vendin e parë të BE-së që i kthehet plotësisht jetës së përditshme para-pandemike.

Vendi nuk po ndërmerr ndonjë rrezik të pallogaritshëm sepse ka, ndër të tjera, një shkallë të lartë vaksinimi, rënie të dukshme të incidencave dhe një sistem shëndetësor modern.

Sipas mediave të huaja, “Green Pass” i vendit nuk do të kërkohet më për të hyrë në restorante, qendra sportive ose klube nate, dhe fëmijët nuk do të dërgohen më automatikisht në shtëpi nëse bien në kontakt të ngushtë me një rast të konfirmuar të COVID-19. Vetëm të infektuarit duhet të karantinohen. Njerëzit mund të kthehen në zyrë si zakonisht, dhe shkollat ??janë të hapura.

U desh pak më shumë sesa ishte planifikuar dhe varianti delta e bëri të nevojshme rregullimin e strategjisë. Por kjo gjithashtu u mor parasysh, sepse autoriteti shtetëror shëndetësor Statens Serum Institut (SSI) rregullisht kryen vlerësime të rrezikut në mënyrë që të mbajë një pasqyrë të pandemisë.

Lëvizja është e fundit në vendimet e vendit për të lehtësuar masat pandemike, duke përfshirë heqjen e kërkesës për maskë për transport publik më 13 gusht. Ai gjithashtu vjen ndërsa vendet e tjera skandinave si Suedia janë të vendosura për të hequr kufizimet e tyre në fund të shtatorit janë duke përfituar nga përmirësimi i perspektivës epidemiologjike.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj