Disa mësues dhe nxënës të infektuar me Covid/ Mbyllet një tjetër shkollë në vend

0
18

Infektohen me koronavirus disa mësues dhe nxënës në shkollën “Sotir Gurra”në Korçë, për këtë arsye është marrë vendimi që të mbyllet shkolla.

Siç raporton Drejtoria Arsimore Rajonale, do të kryhet një dezinfektim total të kësaj shkolle në ruajtje të shëndetit të mësuesve dhe të nxenësve të kësaj shkolle.

Në këtë shkollë ka 4 mësues prej të cilëve 2 janë të karantinuar për shkak të kontakteve me familjarët e tyre që janë pozitivë, 2 të tjerë janë pozitivë me këtë virus ndërsa 3 mësues të tjerë mungojnë për shkaqe të tjera. Pra në total janë 7.

“Ne këtë e bëjmë vetëm për nxënësit që frekuentojnë këtë shkollë. Aty janë 42 mësues, ne nuk kemi patur nevojë për zvendësimin e tyre dhe zhvillimin normal të mësimit,por për ti paraprirë cdo situate, jo të këndëshme, shëndetësore ne bëmë të mundur ndalimin vetëm për sot të mësimit.

Mësuesit janë zvendësuar brënda për brenda kolektivit,kur ka mundësi për regullimin e orëve me mësues të tjerë zvendësues,praktinkatë si dhe kemi marë nga portalet”, shprehet drejtori i Drejtorisë Rajonale Arsimor Korçë, Kristaq Grabocka.

Pas rasteve pozitive, testit të tamponit i janë nënshtruar dhe anëtarët e tjerë të stafit të kësaj shkolle dhe përgjigjja e tyre pritet të dalë në ditët në vijim.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj