Zgjedhjet evropiane, Salvini feston. Pas tij, librari me Milan, Putin dhe Trump

0
337

Zëvendëskryeministri, pas rezultateve të para që Liga ka dhënë si partia e parë në Itali, falënderon me një foto. Pas tij, raftet plot me objekte mund të shihen. Midis tyre ka edhe një zbukurim të Jezusit, një buf dhe një tapir të artë, Imazhi i ish-kapitenit të Milanit, Franco Baresi në mur, ampuli me simbolin e Diellit të Alpeve, kapelë me sloganin e Donald Trump “e bën Amerikën e madhe përsëri” dhe “foto e shenjtë” nga Vladimir Putin. Këto janë disa nga objektet e pranishme në bibliotekën e udhëheqësit të Ligës, Matteo Salvini, të identifikueshme në foton e përhapur në rrjetet sociale nga i njëjti zëvendëskryeministër pas rezultateve të para të zgjedhjeve evropiane në të cilat Liga Veriore qëndron si partia e parë italiane. Përmbajtja e bibliotekës, e cila shfaqet pas Ministrit të Brendshëm duke mbajtur një shenjë duke thënë “Grazie”, ngjalli menjëherë disa komente mbi rrjetet sociale. Ka nga ata që theksojnë, për shembull, praninë e librit “Crusade Himmler” në ekspeditën naziste në Tibet. Dhe kush, në vend të kësaj, tërheq një listë të plotë që tregon gjithashtu një tapir të artë të Striscia la notizia, një gotë xhami me shkrimin “Kryeministri Salvini”, një libër nga Lilli Gruber dhe një udhëzues i Cassano Magnago, Bashkia Varese. Ekziston edhe një shëmbëlltyrë e Jezusit. Fotografia u krahasua nga përdoruesit me atë që përshkruan gjatë natës së zgjedhjeve sekretari i Partisë Demokratike Nicola Zingaretti: pas tij ka vetëm rafte bosh. Dhe ka nga ata që menjëherë ironizojnë: “Biblioteka e @matteosalvinimit me Trump, Putin, Baresi dhe Himmler është e frikshme, sikurse edhe ajo e @nzingaretti gjithashtu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here