Zgjedhjet evropiane, Berluskoni kthehet në parlament

0
380
Ish-kryeministri u rrëzua në vitin 2013, pasi u dënua për mashtrim tatimor. Forza Italia fitoi 8.8%, duke fituar gjashtë vende. Berluskoni ishte lider në pothuajse të gjitha zonat zgjedhore

Rezultatet në Itali

Silvio Berluskoni kthehet për t'u ulur në një vend si deputet ne Bruksel. Partia e tij, Forza Italia, në zgjedhjet evropiane qëndroi në mbi 8%, duke u ngritur si një forcë e katërt në nivel kombëtar. Në këto zgjedhje, Berluskoni ishte lider në të gjitha zonat, përveç në Qender ku garonte Tajani.

Kalimi nga parlamenti italian

Presidenti i Forza Italia kthehet në parlament në moshën 82 vjeçare. Ai kishte dalë prej tij (nga ai italian) në nëntor të vitit 2013, kur Senati për imunitetin kishte propozuar rrezimin e tij në Palazzo Madama sipas ligjit Severino. Disa muaj më parë - më 1 gusht 2013 - Berluskoni ishte dënuar me katër vjet burg për mashtrim tatimor me një res judicata në procesin e shitjes së të drejtave televizive Mediaset.

Berluskoni: "Ne te pazevendesueshem"
"Nuk ka alternativë ndaj qendrës së djathtë të bashkuar", tha Berlusconi pas rezultateve evropiane. "Ne jemi ende të domosdoshëm, pa Forza Italia qendra e djathtë humbet. Më shumë se kjo nuk mund të bëhej, unë dhashë më të mirën time ". "Humbja objektive e Pesë Yjeve dhe rezultati i Lidhjes konfirmon mundësinë dhe nevojën për të ndërtuar një alternativë të qendrës së djathtë", shtoi Forza Italia në një shënim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here