Taulant Muka plas bombën, publikon faktet/ Monika Kryemadhi me doktoraturë plagjiaturë

0
6226

Ish-zëvendës ministri i Arsimit Taulant Muka gjatë një komunikimi live në rrjetet sociale tha se edhe kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi e ka diplomën plagjiaturë.

“Supervizori i dokutoraturës së Mimi Kodhelit ka qenë Dhori Kule. Ai duhet të mbajë përgjegjësi njësoj. Edhe Monika Kryemadhi e ka diplomën me plagjiaturë. Edhe në rastin e saj supervizori ka qenë, po prapë Dhori Kule.”, – vazhdoi Muka.

Më pas një mik i ish-zëvëndës  ministrit në një lidhje në “Skype” me të ka zbuluar se Kryemadhi ka kopjuar dy kapituj nga një libër dhe se nuk e ka cituar fare autorin në punimin e saj.

“Ka marrë dy kapituj nga një libër. I ka kopjuar fjalë për fjalë dhe nuk e ka cituar fare”, – ka treguar miku i Mukës. 

Postimi i Mukës

Mirembrema, Monika Kryemadhi doktorature me plagjiature!

Taulant Muka (ideja dhe sygjerimi) dhe Vladimir Kola (kerkimi dhe zbulimi konkret) .

Pas disa ore kerkimi ne internet, kemi zbuluar edhe plagjiaturen e Tezes se Doktoratures se Monika Kryemadhit, me titull “Analiza e sistemit të sigurimeve shoqërore në këndvështrimin ekonomik dhe Juridik”, prane faktultetit te Ekonomise, Universiteti i Tiranes, me udheheqes shkencor prof. dr. Dhori Kule, e mbrojtur ne vitin 2015.

Teza ne fjale, gjendet ne internet ne kete adrese: 
http://www.doktoratura.unitir.edu.al/…/Doktoratura-Monika-K…
Plagjiatura e tezes se zonjes Monika Kyremadhi eshte bere duke kopuar pothuajse teresisht dy kapituj nga libri “European Welfare States: Comparative Perspectives” me autor Mel Cousins, shtepia botuese SAGE Publications, viti i publikimit 2005. 
Kete liber mund ta kosultoni pjeserisht edhe ne google 
https://books.google.al/books…

Konkretisht, ajo ka kopjuar kapitullin e dyte te librit “European Welfare States: Comparative Perspectives”, faqet 19-33. 
Ky kapitull, perkon me kapitullin e pare te Tezes se Doktorates se Monika Kryemadhit, faqet 17-30.
Kapullin e tjeter qe ka kopjuar zonja Monika Kryemadhi eshte kapitulli i katert i librit “European Welfare States: Comparative Perspectives”, faqet 59-73.

Ky kapitull perkon me kapitullin e trete te Tezes se Doktorates se Monika Kryemadhit, faqet 69-82.
Gjithashtu, duhet te kemi parasysh se zonja Monika Kryemadhi, ne fund te Tezes se saj te Doktorates, te “literatura e huaj” nuk e ka cituar fare librin “European Welfare States: Comparative Perspectives” Mel Cousins, 205. 
Pra, sikur zonja Monika Kryemadhi te mos e kishte lexuar fare si liber.

Ne figurat po vendosim disa krahasime te teksteve

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here