Protesta e studentëve, qeveria tërhiqet vetëm për 1 kërkesë, jo për të tjerat

0
423

Qeveria ka vendosur të tërhiqet nga vendimi i saj që studentët të paguajnë për provimet që do të japin.

Vendimi është marrë në një takim të Lindita Nikollës me rektorët dhe dekanët.

Por qeveria ka vendosur që të tërhiqet vetëm nga kjo pikë, e asnjë tjetër.

“Është dhe një kërkesë tjetër. Qeveria nuk bën as ulje e as ngritje të tarifave të studimit. janë universitetet që i përcaktojnë ndaj jeni të lutur por patjetër dhe të monitoruar nga MAs që ju të shteroni me studenëtëve dhe pedagogët një debat që sa mundësi ka të realizohet. Sot buxheti i shtetit mundëson mbi 75 të kostos reale të studimit.

Në UT mbulon mbi 85% të kostos. Është një debat që do i shkojmë në fund, faleminderit studentëve që shërbyen si nxitës”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here