Përfundojnë gërmimet për tunelin e Llogarasë, Rama: E gjithë vepra pritet të mbyllet më 1 qershor të vitit të ardhshëm

0
55

Kanë përfunduar gërmimet për tunelin e Llogorasë. Kryeministri Edi Rama ka qenë dje i pranishëm gjatë momentit kur është hapur i gjithë tuneli i cili pritet të rrisë standardet rrugore dhe të shkurtojë në mënyrë të konsiderueshme kohën e udhëtimit. Teksa u prit me duartrokitje nga punonjësit e firmës që po kryen punimet, Rama i falënderoi për punën e bërë dhe mes të tjerash bëri me dije se pavarësisht se në kontratë afati për përfundimin e punimeve është gushti i vitit 2024, punimet pritet të përfundojnë plotësisht në 1 qershor. “Përfundojnë me një moment emocionues për të gjithë skuadrat e angazhuara, gërmimet e tunelit të Llogarasë, i cili tanimë është i hapur në krejt gjatësinë e vet, falë përmbylljes së procesit më të vështirë për ndërtimin e kësaj vepre infrastrukturore, që do të shkurtojë konsiderueshëm kohën e udhëtimit drejt Jonit, duke rritur njëkohësisht standardet e sigurisë rrugore. Një punë e bërë në kohë rekord që do të pasohet tani me proceset e tjera, deri në përfundimin e plotë të të gjithë veprës, shpresojmë në 1 qershor të vitit të ardhshëm”, deklaroi Rama. Tuneli i Llogorasë është një ndër veprat më të mëdha publike, i pozicionuar në jug-perëndim të vendit, afërsisht 20 km në jug të Vlorës, me vlerë investimi 142 milionë euro dhe me impakt të drejtpërdrejtë në gjithë ekonominë e vendit.  Tuneli kryesor do të jetë i veshur me beton dhe i pajisur me sistemet komplekse të drenazhimit, ventilimit, mbrojtjes kundër zjarrit dhe tymrave, ndriçimit, thirrjeve të emergjencës dhe sinjalistikës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here