Nga e hëna Greqia ndryshon masat, ja rregullat e reja për të hyrë në këtë shtet

0
125

Nga e hëna, 7 shkurt, hyrja në Greqi për ata që kanë një certifikatë evropiane do të bëhet pa test të detyrueshëm, ka thënë ministri i Shëndetësisë, Thanos Plevris.

Më herët, ministri foli për ANT1 për punonjësit e kontraktuar shëndetësorë ndihmës që janë anëtarësuar në  Sistemin Shëndetësor Kombëtar dhe deklaroi se “për 12 mijë ndihmësit, të cilëve kontrata u skadon më 31 mars, do të marrim një marrëveshje që t’i zgjasim kontratat pothuajse deri në fundviti, ndërkohë që njëkohësisht do të ketë edhe pikëzimin e tyre, për shkak të eksperiencës që kanë fituar dhe njëkohësisht shpallet për 4000 pozicione në SKS”.

Lidhur me pezullimin e kontratës që vlen për punëtorët shëndetësorë të pavaksinuar, ministri i Shëndetësisë fillimisht tha se “nuk mendojmë të zgjasim pezullimin edhe për ata që nuk kanë bërë dozën shtesë të vaksinës ”.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj