Publikohen dosjet e FBI-së për UFO-t, dëshmitë hedhin dritë mbi misteret që kanë shoqëruar njerëzimin, flitet për “trupa alienësh, përplasje pa të mbijetuar dhe fluturime me shpejtësi marramendëse

0
64

Mediat e huaja pretendojnë se në dokumentet e FBI detajohen të dhëna interesante ku thuhet se pilotët, oficerët e policisë, ushtarët ka konfirmuar në disa raste praninë e UFO-ve, ndërsa flitet edhe për rrëfime rrëqethëse  të” fluturimeve  të anijëve me shpejtësimi marramandëse,  përplasje pa të mbijetuar dhe trupa alienësh”

The Sun Online hulumtoi në arkivat e FBI-së dhe zbuloi raporte për një mori mjetesh misterioze, të cilat u hetuan nga agjentët federalë në vitet 1940. 
Interesi modern për UFO-t është rritur pas publikimit të një raporti historik të Pentagonit në qershor, ku SHBA pranoi për herë të parë se ka diçka në qiellin e tyre, dhe ata nuk mund ta shpjegojnë.

E vërteta e këtij fenomeni daton dekada më parë, ndërsa FBI hetoi shumë raporte për objekte të çuditshme.

Kjo ishte veçanërisht e vërtetë gjatë vitit 1947, kur qindra UFO u raportuan në të gjithë SHBA.

Dhe ai ishte sigurisht viti i shikimit të UFO-ve më të profilit të lartë në botë, i njohur si “ Incidenti Roswell”.

Duke ekzaminuar dokumentet e deklasifikuara, The Sun Online ka gjetur qindra dosje të FBI-së nga ai vit që tregojnë interes të madh.

Shumë prej tyre erdhën nga burime të besueshme , ndërsa një pjesë e dosjeve  janë shkatërruar.Zyrtarët e FBI-së pranuan në një memo të 16 gushtit drejtuar drejtorit J Edgar Hoover se zyra e tyre shkatërronte raportet e UFO-ve “në një numër të madh”.

Ata pretenduan se nuk ishin me interes – dhe thanë se kjo ishte vetëm për të ndaluar grumbullimin e “dosjeve shumë të mëdha”.

Dokumentet e tjera që ne detajojmë këtu përshkruan UFO-t që lëviznin me shpejtësi hipersonike – madje edhe raporte për një përplasje që “shkatërroi” një aeroplan transporti të mbushur plot.

“Incidenti Roswell” ndodhi më 8 korrik dhe u shpalos në fushën ajrore të ushtrisë Rosëell (RAAF) në Neë Mexico.

Baza shpërndau një deklaratë për shtyp duke pretenduar se ata kishin gjetur mbetjet e një “disku fluturues” që ishte rrëzuar në shkretëtirë.

Çuditërisht, lajmi i bujshëm bëri disa tituj të jashtëzakonshëm. Megjithatë, të nesërmen, ushtria amerikane u tërhoq dhe lëshoi ??një deklaratë të dytë.

Megjithatë, pak janë në domenin publik në lidhje me ngjarjen e famshme – por në mënyrë intriguese ekziston një raport  i datës 8 korrik 1947 për një “disk fluturues”.

Por çuditërisht një tjetër memorandum i shkruar në vitin 1950, i cili u publikua me një sasi të madhe dokumentesh të deklasifikuara, përmban një deklaratë të jashtëzakonshme nga agjenti special Guy Hottel për Rosëell.

Agjenti Hottel tha se “tre të ashtuquajturat disqe fluturuese ishin gjetur në Neë Mexico” dhe “u përshkruan si në formë rrethore me qendra të ngritura”

‘UFO-t që fluturojnë në formacion’

Një nga dosjet e para që u deklasifikua atë vit raporton se piloti Richard Rankin, pa dy fluturime të një grupi objektesh në Bakersfield, Kaliforni, më 23 qershor, duke fluturuar me shpejtësi tepër të lartë  në një formacion V.

Një ditë më pas, piloti veteran Kenneth Arnold raportoi nëntë avionë “të veçantë” të ngjashëm me disqe fluturuese, më në veri mbi malet Cascade të Uashingtonit.

 “Unë do të kisha dhënë pothuajse gjithçka atë ditë për të pasur një aparat filmi .Është po aq mister për mua sa është për pjesën tjetër të botës.”

Një tjetër dokument i deklasifikuar nga 4 prilli 1949 tregon se si tre burra, në patrulla me milje larg njëri-tjetrit, secili raportoi se kishte parë një UFO të shpërthyer mbi malet në veri të Solt Lake City.

Llogaritë e tyre iu dërguan Edgar Hoover, drejtorit të FBI-së, në një memo të titulluar “Disqet Fluturuese”.

Dhe një dosje tjetër e datës 31 janar 1949, flet për disa pilotë që panë diçka të çuditshme.

Ata raportuan se objekti në formë “anije rakete” pa krahë , po lëviztë me shpëjtësi marramendëse.

Dosjet e CIA-s kanë zbuluar gjithashtu pamje dhe ngjarje të çuditshme .

Dokumentet detajojnë momentin e jashtëzakonshëm që avionët luftarakë amerikanë ndoqën një grup UFO-sh mbi një bazë bërthamore, përpara se objektet të fluturonin në hapësirë.

Dosjet e deklasifikuara thonë se fenomeni misterioz u zbulua  pranë bazës ajrore Malmstrom, Montana, në nëntor 1975.

Dhe një dokument i FBI-së i datës 10 shkurt 1949, i referohet dy fotove të marra të UFO-ve në Oak Ridge, Tenesi.

Pretendohet se UFO-t po udhëtonin me “shpejtësi të pabesueshme “.

Pak kohë më parë, shefi më i lartë i spiunazhit të SHBA, Avril Haines u bë figura më e lartë që pranoi se UFO-t mund të ishin me origjinë “jashtëtokësore”./ The SUN.Shqip

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj