Nga Tirana në rrethe, ja emrat e minatorëve, naftëtarëve dhe metalurgëve që do përfitojnë shtesë pensioni, del lista e re

0
113

Instituti i Sigurimeve Shoqërore vazhdon me shpërndarjen e pensionit suplementar për naftëtarët, minatorët dhe metalurgët në vend. Ditën e djeshme ISSH ka publikuar listën e radhës me emrat e plot 915 individëve që do të përfitojnë pension shtesë. Si institucion përgjegjës, ISSH ka mbledhur dokumentacionin nevojshme, i ka shqyrtuar ato e më pas ka vendosur numrin e saktë të personave që përfitojnë nga ligji për trajtimin financiar të punonjësve të nëntokës. Në bazë të ligjit deri më tani kanë përfituar pension shtesë, përveç pensionit të pleqërisë, mbi 8 mijë punonjës. “Vazhdon me intensitet të plotë puna për dhënien e përfitimeve për qytetarët që përfitojnë pension për shkak të profesionit dhe për shtesë të pensionit të pleqërisë ose invaliditetit. Për periudhën 28 janar -11 shkurt 2020 i janë shtuar listës edhe 915 përfitues të rinj, duke e çuar në 8,463 numrin e përfituesve”, njofton ISSH. Duke qenë se qëllimi i ligjit është trajtimi financiar për të gjithë punonjësit e nëntokës, duke përfshirë edhe e ata të cilët nuk kanë derdhur kontribute për përfitim pensioni, ndryshimet e bëra parashikojnë që; në pesë vitet e para, kjo shtesë do të përballohet nga buxheti i shtetit dhe kostoja e përllogaritur është 140 milionë dollarë. Sipas ligjit, me pensione suplementare do të trajtohen ata që kanë punuar në industrinë shtetërore dhe që punojnë në sektorin privat, por parashikohet që në vijimësi punëdhënësit të paguajnë kontribute shtesë në masën 5%. Me këto kontribute parashikohet që të ulet gradualisht ngarkesa financiare nga buxheti i shtetit.

Skema për familjarët e përfituesve

Ligji për pensionet suplementare ka hartuar edhe një skemë e cila përshinë si përfitues edhe familjarët e ish-punonjësve që nuk jetojnë më. Sipas rregullave të paraqitur në ligj, përfitojnë pensione familjare nga personi që vdes, që përfitonte ose kishte kushtet për pension shtetëror suplementar sipas këtij ligji, këta persona në ngarkim: bashkëshorti pasjetues,jetimi

dhe kur kanë plotësuar kushtet për pension familjar sipas ligjit për sigurimet shoqërore. ndërkaq masa e pensionit që përfitojnë secila nga kategoritë e lartë përmendura janë:50 %për bashkëshortin pasjetues; dhe 25% për jetimin. Kur nuk merret pensioni i parashikuar në nenin për jetim të plotë , masa e pensionit është 50 për qind. Masa e pensionit suplementar familjar nuk mund të jetë më e lartë se pensioni suplementar që kishte. Ligji parashikon përftim shtesë me 40% të pensionit suplementar për ata persona të aksidentuar në shërbim dhe deklarohen invalidë të përhershëm.

Ja lista me emrat e naftëtarëve dhe minatorëve që përfitojnë pension suplementar

BULQIZË

Jonuz Cara

Lik Snalla

Demir Peshku

Halim Gjoka

Gani Osmani

Mefail Hyka

Mustafa Lici

Rushit Skara

Hajredin Ruçi

Haziz Koçi

Lutfi Gjoka

Naim Gjoka

Rrahman Suti

Mustafa Manjani

Qerim Hysa

Avni Manuka

Shaban Tançi

Abas Uka

Njazi Ceka

Ismail Sula

Burhan Snalla

Gëzim Rama

MAT

Kol Gjonaj

Shefki Pana

Ded Paçuku

Rustem Molla

Bujar Kuçova

Agim Salaj

Hysen Hasa

Ramazan Bardhi

Fiqiri Halili

PESHKOPI

Belul Gega

Ramadan Gjoçi

Faik Mera

Besnik Murrja

Aqif Keshi

Bardhul Keshi

Osman Osmani

 Hysni Deda

Kujtim Tafçiu

Ramadan Skarra

DURRËS

Nikollaq Mile

Fatmir Shkurti

Rasim Kërpaçi

Shefit Sula

Vesel Qerimi

Gjergj Perlala

Pëllumb Salia

Tofik Bërshini

Agim Topçiu

Prendush Markaj

Papajorgji

Fran Buraku

Hamit Çakraj

Isa Xherahu

Resim Lala

Idriz Has-Hysa

Mahmut Murati

Mislim Balliu

Zef Doda

Rifan Xheka

Zenel Muça

Esat Rexha

Isa Rexha

Mehmet Goçi

Alush Ademi

Lazim Seiti

Gani Kastrati

Ramazan Hasa

Xhemal Taka

Agim Hasa

Hekuran Xhafa

KRUJË

Mark Bushgjoka

ELBASAN

Ilmi Kila

Skënder Beqiri

Arben Tollumi

Ali Pisha

Petër Karaj

Edmond Lumi

Liljana Hysa

Hajredin Ereqi

Shefqet Pisha

Hasan Hida

Haziz Shehu

Esat Shehaj

Diell Bajrami

Sali Sharra

Lili Beshiri

Gaqo Vishnja

Nazmi Pëllumbi

Vasilika Muça

Ymer Shehu

Ylli Cenko

Ismail Zeqiri

Naun Shqau

LIBRAZHD

Ferit Allko

Murat Facja

Harun Alliu

Sherif Alliu

Shefqet Korani

Jaup Bardhoshi

Sherif Xhaka

Rakip Belba

Harun Doda

Beqir Albrahimi

Xhevahir Sejdini

Shaban Alla

Destan Rira

Selim Alla

Qemal Durbaku

Xhevit Beqo

Fuat Hoxha

Bari Rira

Lytfi Shebegu

Riza Sadushi

Islam Karriqi

Qerim Llapushi

Fani Tocka

Flori Pishkashi

Shaban Milloshi

Agron Luli

Nevrus Çekrezi

Xhezar Vreto

Xhevdet Bogdani

Kristo Gurra

Ferit Goli

Isuf Çollaku

N Ali Dashi

Hadush Aliaj

Enver Toçka

Skënder Çollaku

Xhevdet Zhari

Ahmet Allidri

Adem Hallidri

Myftar Muço

Beladri Hysenllari

Jonuz Bardhoshi

Sami Fekaj

Mislim Halili

Ramazan Alla

Sandri Laçka

Myslim Stojku

Xhemal Skopeci

Ibrahim Kampula

Safet Gjokola

Ibrahim Kryemadhi

Hamza Memini

Mersin Karriqi

Hekuran Karriqi

Xhevair Alla

Enver Çaushi

Rexhep Halili

Haki Duka

Qazim Tarushi

Hekuran Hunçi

Mexhit Beqo

Nijazi Sadiku

Qemal Maliqi

Ferdinant Xhaferri

Musa Lagjini

Ramazan Bogdani

Qerim Hana

Nuri Omeri

Kapo Zito

Rakip Bogdani

Avni Kërcku

Xhemal Malluta

Hajdar Loshi

Sabri Kompula

Zenel Hoxha

Azis Nezha

Tefik Nezha

Qani Lala

Hasan Dada

Haxhi Merkuri

Veli Llojko

Estref Beqiri

Shefqet Nergjoni

Sali Çela

Kadri Kryeziu

Shaban Omeri

Shahin Milloshi

Kamer Vasku

Lutfi Feçi

Nezir Shebeku

Ramadan Hunçi

Vesel Belba

Vullnet Kushta

FIER

Shyqyri Brahaj

Sofije Kumaraku

Haki Shehaj

Petref Kullaj

Halim Xhafa

Muço Merkaj

Agur Kalemaj

Novrus Belba

Neim Jaupi

Jashar Hazizi

Shaban Koçiu

Sabri Karamani

Hysnie Guraj

Reveka Budo

Fejzo Zotaj

Koli Mile

Abas Çelibashi

Arqile Gjini

Caush Kumanaku

Sulejman Kasëmbaj

Nikolla Pino

Namik Beraj

Naqe Bare

Yzedin Llanaj

Këze Kanani

Avdi Saliaj

Shyqyri Bajlos

Todi Sako

Jemin Velçani

Sotiraq Dore

Mestan Yzeiraj

Polikseni Mone

Nedrete Bilani

Perparim Sulejmani

Ded Nikolli

Qamil Manaj

Gjergji Ngjelo

Kristaq Llupi

Banush Muçaj

Dule Myftaraj

Pandeli Tole

Hamdi Hoxha

Stavri Semini

Lufti Veliaj

Arshi Muskaj

Nurçe Mesutaj

Leonidha Marku

Izet Osmënaj

Kaso Rrapollari

Shaniko Caushi

Myftar Llanaj

Mustafa Muçaj

Vasil Golloshi

Idriz Omeri

Resmie Murataj

Avdi Xhemaj

Hekuran Hajdinaj

Zini Jaupi

Riza Brakaj

Sali Velkani

Arshi Karemanaj

Jakup Mihaj

Pandeli Ndreçka

Feti Demiraj

Refat Rrapushaj

Shefqet Sinaj

Lutfije Isufaj

Haxhi Hyska

Jorgji Mitrushi

Hamdi Feleqi

Llazi Leçka

Fatmir Tomorri

Llukë Mata

Lame Plaka

Ferrik Çalameni

Barjam Xhafa

Gori Çala

LUSHNJE

Haki Menkshi

Jorgji Bilishti

Mali Tushe

Mark Ndou

Ramadan Toska

Vasil Deda

Gani Hajdari

MALLAKASTËR

Hekuran Çanaj

Hamit Beqaj

Feta Beqaj

Idris Llanaj

Zeqo Çelaj

Sanie Hajderaj

Faslli Demaj

Kujtim Saliaj

Haxhem Zotaj

Jonus Veliaj

Selfo Nuhaj

Xhemal Shehaj

Selman Demiraj

Sulo Ramaj

GJIROKASTËR

Alem Qibini

Hazbi Memushi

Maksim Çarçani

Kaso Alliu

Engjëlli Lika

TEPELENË

Thoma Kasëmi

Sulejman Osmëni

Besim Pazi

Rapo Sinandemi

Hajri Ahmeti

Enver Abedini

Sejat Ibro

Nurçe Bushi

Sulo Dogani

Muhamet Aliaj

Skënder Shehu

Zeqo Sulozeqi

Qani Bendo

Xhelal Muça

Përparim Ruçi

Bedri Llana

Novrus Hoxha

Turabi Llana

Arshi Mana

Bashkim Ahmeti

Barjam Hoxha

Kujtim Ademi

Enver Tara

Beqir Gjoni

Agim Kaçi

Rebani Koçiu

Arsen Dedegjoni

Sulo Beqiri

Qemal Koçiu

Agim Cjapi

Rushit Hoxha

Novrus Ruçi

Haxhi Ballia

Lavdosh Zholi

Shefqet Shehu

Gani Bishani

Qemal Lamka

Telha Mirani

Xhevat Merko

Ali Alimema

DEVOLL

Shemsi Pëllumbi

Rexhep Shkëmbi

Niko Çaushi

ERSEKË

Petrit Zeqo

Eqrem Avdyli

Elmas Osmani

Vasil Fidhe

Meleq Veizi

Sazan Sadiku

KORÇË

Nevrus Golka

Agim Fazlli

Ilia Roba

Petrika Ravoniku

Gani Muço

Zydi Talka

Ruzhdi Pëllumbi

Luan Goskolli

Niko Pojani

Fatmir Axhi

Nikollaq Dhima

Thimi Bozda

Llazi Jotta

Shëndet Dine

Kristaq Mihallari

Sami Lilo

Suleman Arifllari

Ilia Roça

Llambi Gorica

Edmond Hamzaj

Syrja Hamzallari

Spase Male

Feti Bregu

POGRADEC

Arefi Meko

Tafil Hysenllari

Hasan Zeqollari

Bujar Goroveci

Demirali Balliu

Nexhdet Likollari

Antrik Jakli

Kastriot Spirollari

Bashkim Muçi

Vladimir Pjetri

Teki Abeshi

Pellumb Guçe

Abidin Hamzallari

Fatmir Hoxha

Sotiraq Mazelli

Hasan Rukaj

Esat Mulla

Xhevdet Beshello

Maliq Bizgjoni

Qerim Shahini

Jovan Kasmollari

Fatmir Sadikaj

Samit Sofi

Nexhip Shkulaku

Florenc Hodo

079t Neim Ademaj

Hasan Begollari

Musa Haxhiu

Mehdi Bregu

Luti Bajraktari

Petraq Gjylameti

Xhevair Bego

Jorgji Janello

Astrit Çela

Emrulla Dervishi

Sami Kaftirani

Sokrat Myftari

Ymerli Alilaj

Faredin Hoxhalli

Agjërim Hafësllari

Ilija Topi

Ramë Çollaku

Zehni Krasta

Dhori Verushi

Pëllumb Spaholli

Hasan Mazelli

Tomor Çuli

Hekuran Alla

Skënder Bakollari

Abidin Pupa

Nexhat Dushku

Çelnik Çollaku

Hamet Rusi

Sheme Xhelo

Petrit Shaho

Fatmir Yzo

Fiqiri Hyzellari

Nazmi Xhukellari

Gëzim Blacëri

Guri Pambuku

Dëfrim Mane

Skënder Qeva

Bedri Zelollari

Beqir Pengu

Gurali Zeqollari

Petro Sadikllari

Nedret Mimini

Nijazi Oparaku

Bardhyl Bejko

Nezir Durbaku

Xhezmi Koçillari

Meleq Dumani

Vangjel Muçi

Bashkim Bashalli

Arefi Çorbaxhi

Nezir Nerguti

Agron Dervishaj

Skënder Haxhillari

Guri Shkulaku

Jani Lipo

Ilia Kurti

Astrit Çoçka

Dëfrim Çitos

Sabri Dumbo

Shpëtim Mançellari

Dhimitraq Gjini

Niko Shkullaku

Xhemal Hoxholli

Shefit Purbollari

Meleq Bizgjoni

Aqif Yzellari

Maliq Krasta

Hamit Pura

Selami Jakupllari

Nezhdet Kllomollari

Myfit Kuqo

Ismail Maxhari

Hekuran Hymetllari

Xhevit Baçi

Vait Mertkola

Ilias Lias

Nexhmi Yskollari

Astrit Mimini

Fatmir Mane

Nefail Isufi

Eduhat Gora

Ajas Liçko

Muhamer Cake

Çelnik Beleshko

Aleko Baçi

Feridon Molla

Dëfrim Latifllari

Ibraim Zelollari

Nexhat Zelollari

Raif Oshafi

Ridvan Muçi

Kimet Jonusllari

Skender Mingo

Syrja Beshello

Zija Mekolli

Agim Hymetllari

Rami Guri

Idahet Memo

Ilia Ibi

Muhamer Bregasi

Ferit Hymetllari

Durim Hoxhallari

Safet Hamolli

Safet Hamolli

Luan Çela

Zylfi Veizi

Iljas Alushllari

Basri Torollari

Lefter Selko

Mehmetali Likollari

Fiqri Bajraktari

Luan Torollari

Ramis Oparaku

Kristaq Kllogjri

Bardho Kume

Nevrus Beshello

Rizvan Muçollari

Kopi Gjorgo

Paqësor Gorellar

HAS

Tahir Maçi

Dem Mulaj

Miftar Brati

Agim Mula

Muharrem Maçi

Ramadan Muhadri

Kukës

Nezir Grosha

Durak Duraku

Sabri Hutra

Ismail Lleshi

Sadri Hamzaj

Rrustem Lleshi

Ferit Duraku

Abdil Lala

Fiqerete Brasha

Zenun Spahiu

Fadil Axhami

Rifat Selmani

Ali Elezi

Muharrem Mane

Tahir Mica

Bislim Hallaqi

Bajram Rata

Haki Matmuja

Abdullah Spahiu

Kujtim Krasniqi

Sherif Saraçi

Sulejman Palushi

Baftjar Tahiraj

Sadri Brasha

Myftar Matmuja

Selim Tusha

Isak Shahu

Rasim Kovaçi

Ramiz Metallari

Neshat Onuzi

Qemal Onuzi

Shukri Dragjoshi

Selim Peca

Shukri Kola

Sejd Arifaj

Mustaf Nika

Ibrahim Restelica

Nuhi Memaj

Hamit Hoxha

Muharrem Dina

Haxhi Vata

Hysen Halilaj

KURBIN

Aishe Çekaj

Sokol Zmajli

Llesh Lleshaj

Ndue Vria

Ndrec Leka

Jonus Kalia

Ded Legisi

Nevruz Ponari

Daut Marku

Preng Lleshi

Zef Prenga

Gjergj Prenga

Mark Gjoka

Llesh Rica

Mehill Daçi

Frrok Brukaj

Lek Arapi

Hasan Lala

Zef Lleshaj

Zef Leka

Nush Ndoj

Mhill Mulaj

Tereze Ceka

Zahide Sula

Ndue Laska

Gjon Deda

Ndue Kola

Preng Deda

Fran Pjetri

Kolë Gjoklaj

Gjon Doda

Agim Sulaj

Ali Gjinaj

Besim Koçi

Bib Gjoka

Kujtim Imerri

Llesh Lalaj

Mark Taçi

Gjon Toplana

LEZHË

Fran Marku

Fran Toma

Pashko Marku

Gjergj Gjergji

Pjeter Frroku

Prenge Perdedaj

Liza Prenga

Gjok Palaj

Fran Lleshi

Ndue Marku

Ded Gjetani

Ndoc Fizi

Llesh Prendi

Pashk Meci

Ndue Vela

Ndue Nikolli

Lek Përgjoni

Zef Doçi

Zef Frroku

Fran Doda

Fran Marku

Gjet Doçi

Zef Mjerashaj

Fran Ceku

Zef Frroku

Mark Kola

Preng Kola

Pjeter Prenga

Ndok Deti

Nikoll Ndoj

Marash Niklekaj

Zef Ndokaj

Pjeter Fizi

Ded Deda

MIRËDITË

Gjokë Lalaj

Gjergj Blini

Mark Doda

Ndue Nikolli

Prengë Ndoj

Zef Gjokazaj

Nikoll Nikolli

Frrok Margjeçi

Gjergj Plaku

Jak Marku

Ndue Marku

Pashk Tushaj

Gjon Dodaj

Preng Mërdhoçi

Dilë Dushku

Gjon Lleshi

Tore Dushku

Zef Beci

Gjon Përkeqi

Marte Sulejmani

Pal Marku

Ndrec Gjergji

Pjetër Nikolli

Prengë Ndreca

Preng Prenga

Frrok Tusha

Simon Rajta

Lekë Prenga

Dodë Bardhaj

Ndue Ndoj

Ndue Prenga

Mark Paloka

Nikoll Brunga

Martin Pepa

Anton Hasani

Zef Keci

Marte Ndoj

Bardhok Tusha

Dedë Mrruku

Lekë Ndoca

Gjok Gjoka

Rifat Cara

Mark Lala

Gjovalin Gjini

Martin Prenga

Bardhok Pperlika

Preng Simoni

Mark Nikolli

Preng Curri

Nikoll Dudi

Lek Simoni

Gjergj Kola

Ndrec Nikolli

Kol Malshi

Frrok Kola

Marte Syziu

Pjetër Marku

Zef Nikolli

Bardhok Pepkolaj

Ndue Përlesi

Gjergj Jaku

Bardhe Ndrejaj

Ndue Përlesi

Pal Lleshi

Ndue Gjoka

Pal Çuni

Dedë Gjoka

Gjovalin Vlashi

SHKODËR

Zef Raja

TIRANË

Ramazan Almadhi

Sulo Kalemi

Dajlan Guda

Nazif Balliu

Arben Haxhiaj

Muin Çela

Mazar Sadiku

Rifat Tota

Xhavit Ramaliu

Vasfi Demolli

Brahim Shehu

Kadri Bardhi

Qemal Tusha

Tajo Xhaferri

Ibrahim Uzuni

Qani Shino

Kujtim Toçi

Rexhep Cani

Xhevair Isaku

Tahir Ahmetaj

 Sahit Maçi

Hysni Gjika

Partizan Hila

Mark Shelnishta

Haxhi Sulaj

Xhemal Abdiu

Llesh Prenga

Skender Tarja

Shaban Murataj

Imer Gorani

Safet Kalemi

Sami Vata

Hysni Klosi

Shefqet Sela

Qemal Koxha

Pëllumb Kulja

Qamil Pepa

Jani Peraj

Islam Nezha

Shpetim Naqellari

Qemal Dymali

Ramazan Dervishi

Gani Lata

Shaban Dybeli

Xhelal Muçaj

Golik Malaj

Hasim Xhaferi

Demir Shaphasa

Shefqet Dokollari

Sali Mata

Adem Gjonaj

Preng Ndoj

Qerim Xhameta

Alfred Spaho

Riza Lena

Xhemal Drita

Abdyl Lena

Asllan Cami

Sofokli Koçi

Bashkim Hoxha

Shefki Ibraliu

Maliq Pashaj

Ahmet Kateshi

Agim Hakcani

Fadil Isufi

Adem Vreka

Fatmir Kurti

Bujar Koçi

Murat Misku

Astrit Rrapaj

Bashkim Hoxha

Hekuran Balili

Perikli Kristo

Avdi Duka

Ismail Hamzaj

Hysen Çeça

Kolë Ukcamaj

Rexhep Qello

Dalip Murataj

Shaban Ismailgeci

Bashkim Xhafa

Alltane Nuredini

Kujtim Çuka

Sulejman Gjozi

Engjëllushelamçe

Sakip Manuka

Kadri Vata

Gani Çomani

Idajet Xhafa

Ibrahim Xhani

Bexhet Rakipi

Dilaver Tahiri

Lulzim Oshafi

Shaqir Hoxha

Mark Bala

Avdi Osmani

Gëzim Salaci

Qerim Haxhiu

Roland Përmeti

Meribane Ibro

Xhemal Doçi

Shpetim Jazexhiu

Abdulla Saçi

Zyhdi Vogli

Muharrem Ndreu

Lek Gjuraj

Ramazan Vodha

Zeqir Hida

Hysen Korriku

Sadik Shahini

Simon Kaçorri

Rifat Omuri

Haki Rroshi

Ferit Xhokola

Geg Paluca

Mahmut Sefa

Preng Lala

Xhemal Haslika

Resmi Rapaj

Shefit Luzi

Ismail Meta

Islam Daja

Zeqir Deda

Kosta Balliu

Ismail Balla

Hamza Balla

Kujtim Almadhi

Shaqir Salla

Hajdar Kaçi

Mustafa Haxhiu

Ibrahim Vejzi

Hamdi Koxherri

Demir Voci

Xhemal Jashkurri

Shyqyri Qema

Gezim Dauti

Fadil Goduni

Bilbil Nure

Andon Beçi

VLORË

Gëzim Cana

Faik Aliaj

Astrit Selimaj

Arshi Hadëri

Behari Lulo

Barjam Alliaj

Lavdosh Shemaj

Myzafer Dogani

Sami Rama

Avdi Zholi

Jaup Demiraj

Remzi Pashaj

Xhevdet Memushi

Ylli Çelaj

Çerçiz Ziaj

Sotir Nasaj

Nikollaq Qirko

Murat Xhuveli

Adem Pengu

Rrahmen Ibrahimaj

Qerem Zykaj

Veledin Bestrova

Sotir Beko

Jemin Xhelaj

Lefter Alushaj

Lili Mone

Xhafo Myrtaj

Kito Bombaj

Nikolla Mitraj

Violet Ferraj

Novrus Boraj

Besnik Lukaj

Ylli Haxhiraj

Zenel Muçaj

Kozma Pulaj

Sotiraq Nasto

Jano Veliraj

Resmi Guci

Musa Velaj

Miti Nasaj

Kujtim Shaskaj

Bujar Shametaj

Piro Dukaj

Uke Abazi

Avdul Canaj

Andrea Papa

DELVINË

Safet Beqaraj

Thoma Buzuka

Jorgji Niko

Vangjel Ballano

Ilia Stillo

SARANDË

Efigjenia Jano

Muharrem Sela

Veli Çela

Sabri Fataj

Mitat Sulozeqi

Qerim Malka

Behar Caushi

Mehmet Hamza

Todi Kaçorri

Dhimitër Dhima

Spiro Laska

Jorgji Babura

Bahir Velçani

Hristo Beqiraj

Dhimitri Veneti

Llazi Doko

Barjam Qafa

Kujtim Kuci

Imer Nikolli

Hateme Bello

Ram Danaj

TROPOJË

Besnik Hoxha

Rexh Meshi

Agim Breçani

Mehmet Gjidiaj

Fran Zhivanaj

Leave a Reply