Vettingu/ KPK merr vendimin për kreun e Gjykatës së Fierit

0
397

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra kryetarin pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier, Roland Jaupaj.

Jaupaj u përball me probleme të pasurisë gjatë seancës dëgjimore të hënën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku u identifikua një konflikt i mundshëm interesi në blerjen e një apartamenti nga prindërit e tij dhe paqartësi në përfitimin e 13 mijë eurove nga bashkëshortja në ndërmjetësimin për blerjen e një shtëpie.

Sipas raportit të ILDKPKI, gjyqtari Jaupaj nuk ka kryer deklarim të saktë, por ka burime të ligjshme dhe nuk ka kryer fshehje pasurie dhe nuk është në kushtet e konfliktit të interesit.

Por hetimi i thelluar i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit duket se ka arritur në konkluzione të ndryshme.

Gjyqtari Roland Jaupi ka deklaruar para Komisionit se jeton në apartamentin e prindërve në lagjen “Kastrioti” në qytetin e Fierit dhe se përdor garazhin e tyre. Apartamenti ka një sipërfaqe prej 170 m2 dhe një garazh 22 m2. Babai i gjyqtarit Jaupaj e ka blerë apartamentin në qershor të vitit 2012 për 3.6 milionë lekë dhe garazhin për 400 mijë lekë.

Sipas relatores Pamela Qirko, në këtë periudhë rezulton se Jaupaj ka shqyrtuar çështjen gjyqësore me palë Bashkinë e Fierit dhe Shoqërinë ndërtuese M.Sh.P.K.,  cila ka ndërtuar pallatin ku gjendet edhe apartamenti me sipërfaqe 170 m2 dhe garazhi 22 m2, të blera prej babait të subjektit të rivlerësimit.

Komisioni evidentoi faktin se Gjykata e Fierit ka rrëzuar kërkesë- padinë e bashkisë që kërkonte pezullimin e lejes së ndërtimit, duke i dhënë të drejtë kompanisë M. Sh.P.K. e cila ka ndërtuar pallatin ku gjendet edhe apartamenti ku jeton gjyqtari Jaupaj.

Qirko pohoi se babai i tij ka pasur trajtim preferencial nga firma ndërtuese dhe se duket që ka pasur garanci për këtë pasuri.

Nisur nga fakti se gjyqtari i përdor këto pasuri, komisioni i konsideron prindërit si persona të lidhur. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here