“Partitë politike të qërohen prej këtej”, studentët tregojnë ndërhyrjet që po iu bëhen

0
326

Disa prej studentëve që kanë marrë megafonin në protestën përpara Ministrisë së Arsimit kanë ngritur shqetësimin për tentativat që po bëhen nga grupe të caktuara politike dhe jo-politike, për të ndërhyrë në këtë organizim.

“Të qërohen prej këtej të gjitha partitë politike”, u shpreh një prej studentëve. “Kjo është protesta jonë, çdo shoqatë tjetër dhe parti nuk duhet të flasë këtu për hallet e tyre”, tha një tjetër student.

Kërkesat e studentëve për Ministrinë e Arsimit janë katër:

-Anullimi i VKM për tarifa shtesë.

-Përgjysmimi i tarifës së studimit.

-Përmirësimi i kushteve të konvikteve.

-Bordi i Administrimit të ketë numër të barabartë votash mes fakulteteve dhe Ministrise se Arsimit, duke shtuar një përfaqësues nga studentët në bord.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here