Ndahet çmimi Nobel për ekonominë, ja kush janë dy fituesit

0
380

Çmimi Nobel në Ekonomi është fituar nga William F. Nordhaus dhe Paul M. Romer.

Paul Romer u vlerësua për integrimin e risive tekonologjike  në analizën makroekononmike afatgjatë. William F. Nordhaus u vlerësua për çështjen e ndryshimeve klimatike në analiza afatgjata markoekonomike.

Romer e Nordhaus janë dy ekonomist amerikanë. Romer është i lindur në vitin 1955 në Denver, në Kolorado, i cili ishte ish-ekonomist i Roy Romer dhe zëvendës president i Bankës Botërore deri në korrik të vitit të kaluar. Më parë ka qenë profesor në Universitetin e Stanfordit prestigjioz. Nordhaus është mësues i Universitetit të Yale, i cili është lindur në 1941 dhe ka studiuar në Albuquerque në Neë Mexico. Ishte një konsulent i ekonomisë gjatë administratës dhe ka shkruar shumë libra, ndër të cilët edhe libri i ekonomisë së shkruar me çmimin Nobel tjetër, Paul Samuelson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here