Përgjigja e BE për Teatrin, reagon PD: Lufta vazhdon

0
455

“BE detyron dy Lalët të bëjnë ligj të ri dhe të lejojne garën. Kjo është fitore e një beteje. Falenderime Komisionit Europian”.Kështu ka deklaruar sot demokrati Genc Pollo, pas publikimit të përgjigjes që BE i dha Qeverise shqiptare per ligjin per Teatrin.

Sipas Pollos, shkeljet e ligjit shqiptar vazhdojnë. Ai kujton se “Këshilli Bashkiak i Tiranës është anashkaluar, grabitja e pronës publike ende e mundëshme, financimet e drogës presin tenderin; trashëgimia historike në rrezik”.
Reagimi i Pollos:
BE, pas kërkesës tonë, konstaton se Ligji Fusha shpk ka shkelur legjislacionin europian për prokurimin publik. Ky ligj shmang garën e hapur dhe dhe i fal 205 milion Euro kompanisë se dy Lalëve.
BE detyron dy Lalët të bëjnë ligj të ri dhe të lejojne garën. Kjo është fitore e një beteje. Falenderime Komisionit Europian.
Por shkeljet e ligjit shqiptar vazhdojnë, Këshilli Bashkiak i Tiranës është anashkaluar, grabitja e pronës publike ende e mundëshme, financimet e drogës presin tenderin; trashëgimia historike në rrezik. Edhe këto beteja do t‘i fitojmë. Lufta vazhdon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here