Dy jetët e të riut shqiptar “Doktor K”, i diplomuari brilant dhe hajdut apartamentesh

0
587

ITALI – Shqiptari 26-vjeçar me një master në Boçoni kishte hyrë në Itali pavarësisht ekspulsit.

U gjetën në shtëpinë e tij piktura, orë, syze dhe objekte të tjera të çmuara të ardhura nga vjedhjet e kryera në apartamente dhe kisha.

Në rafte, të renditur në mënyrë të çrregullt, kishte botime të vjetra të librave nga Platoni, Floberi, Tolstoi, Hemingëay dhe Montanelli, disa me nënvizime në pikat kyçe; dhe në vende të tjera kishte orë luksoze, në muret piktura të piktorëve të shekullit të njëzetë, në sirtarë gurë të çmuar, gjerdanë dhe unaza me diamante, në kuzhinë enët të rafinuara dhe pjata prej porcelani, në dollapë pëlhura të çmuara, në dysheme objekte projektimi.

Mirë se vini në shtëpinë elegante në periferinë veriore – e mobiluar plotësisht me mallra të grabitura – të Doktor K., iniciali i emrit të hajdutit 26-vjeçar të arrestuar nga policia italiane që kërkoi të shmangte zbulimin e gjeneraliteteve pasi hetimi vazhdon.

Është ende një bashkëpunëtor, që ka ikur jashtë vendit, për t’u kapur, edhe pse do të ishte e vështirë për çdokënd që t’i vidhnin skenën këtij djali me jetë të dyfishtë: netëve vidhej nëpër apartamente dhe bastiste pas përzgjedhjes së kujdesshme të plaçkës, dhe ditëve frekuentonte Universitetin Boçoni, madje me rezultate të mira. Një djalë i disiplinuar dhe i apasionuar.

Dr. K., tani në pritje të vlefshmërisë dhe transferimit të mundshëm në burg, rregullisht ka në posedim numrin e notave dhe simbolin e universitetit të mirënjohur. Mbyllja e zyrave administrative të universitetit i pengoi agjentët nga kontrolli përfundimtar, por nga hetimet e para stacioni i policisë është i bindur se djali, me origjinë shqiptare, familje të mirë, të folur dhe të kërkuar, një hijeshi natyrore në mbajtjen dhe një trup të mirë-ujdisur pa tejkaluar maninë për palestër, u diplomua me nderime në Ekonomi Politike dhe mori pjesë në një master.

Doktor K. është tani në pritje të transferimit në burg. Kuestura thotë e bindur se djali, me origjinë shqiptare, me një familje të mirë, elegancë në sjellje dhe një fizik të kuruar, është diplomuar me vota maksimale në Ekonomi Politike dhe madje ka bërë e master.

Nuk kishte një punë, e që kështu nga ana financiare nuk kishte si të paguante mbrëmjet në teatër, darkat në restorante e çdo gjë tjetër që kishte shpenzime.

Vepronte si një hajdut i specializuar, në kushte të mira operative, me një program të mirëpërgatitur, duke bërë analizë të ndërtesave, vetë banesave, fqinjëve dhe madje dhe rrugës së arratisjes. Gjithashtu ishte i aftë të mos linte asnjë shenjë prapa.

Pas një hetimi të detajuar nga policia, nëpërmjet kamerave të sigurisë së çdo zone, ata arritën të zbulonin lëvizjet e shqiptarit, madje edhe me makinat me qira që merrte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here