Nuk janë parë kurrë më parë këto materiale! MISTERI/ Zbulohet meteori “gjigand” prej 15 tonësh që ka rënë në Tokë, flasin shkencëtarët

0
75

Një meteorit 15 tonësh i gjetur në një rajon të Somalisë mund të rezultojë në zbulimin e materialeve të reja, të cilat nuk gjenden në planetin tonë.

Sipas shkencëtarëve, metori përmban dy minerale që nuk janë parë kurrë më parë në planetin tonë, e po ashtu edhe një mineral të tretë, ende i paidentifikuar, i cili po analizohet nga studiuesit nga Universiteti i Albertës në Kanada.

Nuk janë parë kurrë më parë këto materiale!

Meteori, që thuhet se është i nënti më i madhi që dihet se ka arritur në sipërfaqen e Tokës, u gjet dy vjet më parë, por vetëm tani janë identifikuar dy elementët mister. Mineralet e reja janë quajtur elaliite dhe elkinstantonite.

Nuk janë parë kurrë më parë këto materiale!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here