Thyen rekord në SHBA/ ja sa vlen kompania e famshme e teknologjisë

0
35

Apple është kompania e parë amerikane që mburret me një vlerë tregu prej 2 trilion dollarë, vetëm dy vjet pasi u bë e para që arriti në 1 trilion dollarë. Çmimi i aksioneve të kompanisë u rrit më shumë se 1% ditën e sotme, në 468.35 dollarë në 11:00, për një kapitalizim tregu prej 2 trilion dollarë.Aksionet e Apple janë rritur me 60% këtë vit edhe pse kompania mbylli fabrikat e saj në Kinë dhe të shitjeve me pakicë në mes të pandemisë së koronavirusit.

Klientët besnikë të kompanisë, vazhdojnë t’i besojnë asaj aq shumë, saqë ata vazhduan të blinin iPhone dhe pajisje të tjera në internet edhe në kohën e karantinës. Të ardhurat e Apple u rritën në çdo kategori dhe të gjitha rajonet e saj gjeografike në tremujorin e qershorit, madje ndërsa kriza e koronavirusit bëri që ekonomia e SHBA-së të binte në shkallën e saj më të keqe që nga Depresioni i Madh.

Leave a Reply