Morën shtetësinë shqiptare nga Ilir Meta dhe akuzohen për pastrim parash, vjen reagimi i fortë i vëllezërve indianë: Sulmet janë…

0
377

Grupi ‘Sandesara’, i themeluar nga dy vëllezërit indianë, të cilët kanë marrë shtetësi shqiptare ka reaguar për akuzat për pastrim parash dhe mashtrim bankar.

Sipas deklaratës së grupit Sandesara ato që thuhen në media për Nitin dhe Chetan Sandesara janë dezinformime mediatike.

Ata sqarojnë se akuza për të cilën janë hetuar në vitin 2017 në Indi është bërë për qëllime politike.

“Këto janë të gjitha pretendimet dashakeqe, dhe asgjë nuk është provuar në gjykatë dhe në fakt të gjitha këto akuza janë kontestuar nga grupi Sandesara në gjykata të ndryshme në Indi. Përkundrazi, gjykatat ndërkombëtare kanë konsideruar tashmë se këto veprime të agjencive indiane janë të gjitha të motivuara politikisht dhe transaksionet e thjeshta komerciale janë shtrembëruar duke u quajtur si mashtrime bankare edhe pse bankat janë paguar shumë më tepër para se kredia dhe përveç kësaj kur bankat po mbajnë gjithashtu kolateralin e më shumë se një miliard dollar aktiveve të grupit Sandesara në Indi”, thuhet në deklaratë.

Deklarata e plotë e grupit Sandesara

Duke pasur parasysh dezinformimin që mbizotëron në mediat shqiptare në lidhje me pronarët dhe themeluesit e grupit tonë Z. Nitin Sandesara dhe Z. Chetan Sandesara, dëshirojmë të sqarojmë sa vijon në mënyrë që të shmangim dezinformimin.

Grupi Sandesara ka një prani të madhe të biznesit në të gjithë botën duke filluar nga SHBA, Evropa, Nigeria, Kina, Lindja e Mesme dhe India dhe ka marrëdhënie biznesi në mbi 75 vende në botë. Grupi Sandesara ka rekord të madh në krijimin dhe ndërtimin e projekteve shumë komplekse.

Grupi Sandesara ka një prani shumë të madhe në Naftë & Gas, shitje, nxjerrje nafte , LPG, , Farmaceutikë, ndërtim, inxhinieri, magazinim, industri kimike dhe porte privat.

Grupi Sandesara ka vlerë neto prej më shumë se 10 miliardë dollarë dhe punëson më shumë se 15,000 profesionistë në mbarë botën. Z. Nitin Sandesara dhe Z. Chetan Sandesara gjithashtu kanë kontribuar shuma të mëdha parash në bamirësi në vende të ndryshme. Z. Nitin Sandesara është nderuar nga qeveritë e ndryshme dhe ka një rrugë në emër të tij në Virxhinia, SHBA si “Sandesara Drive”.

Në vitin 2017 ekzistonte një hetim i dyshimtë për mashtrimet e bankare për kompanitë tona indiane, të hetuara nga agjencitë e Qeverisë së Indisë vetëm për qëllime politike. Ky mashtrim bankar i dyshuar gjithashtu është cilësuar si pastrim parash. Këto janë të gjitha pretendimet dashakeqe, dhe asgjë nuk është provuar në gjykatë dhe në fakt të gjitha këto akuza janë kontestuar nga grupi Sandesara në gjykata të ndryshme në Indi. Përkundrazi, gjykatat ndërkombëtare kanë konsideruar tashmë se këto veprime të agjencive indiane janë të gjitha të motivuara politikisht dhe transaksionet e thjeshta komerciale janë shtrembëruar duke u quajtur si mashtrime bankare edhe pse bankat janë paguar shumë më tepër para se kredia dhe përveç kësaj kur bankat po mbajnë gjithashtu kolateralin e më shumë se një miliard dollar aktiveve të grupit Sandesara në Indi.

Më tej, institucionet ndërkombëtare kanë përcaktuar këto veprime të Indisë si të motivuara politikisht. Sandesara Group është një shtëpi biznesi shumëkombëshe 35 vjeçare dhe ka kryer bizneset në mbarë botën në mënyrën më etike dhe nuk ka hasur kurrë ndonjë pretendim për keqbërje në cilindo vend ku vepron biznesi i saj.

Grupi Sandesara ka investuar në Shqipëri në sektorin e shërbimeve dhe ndërtimit dhe gjithashtu po ndjek aktivisht projekte në Kosovë. Grupi Sandesara është i përkushtuar për të kontribuar në zhvillimin e Shqipërisë dhe Kosovës duke sjellë investime dhe ekspertizë për të krijuar punësim në Shqipëri dhe Kosovë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here