Putini dërgon në Serbi ‘Luanin’, agjentin special për Kosovën

0
432

Një nga njerëzit më të besueshëm të Presidentit rus, Vladimir Putin, të cilin kreu i Kremlinit e dërgoi në Beograd, që nën hije të kontrollojë situatën e sigurisë për shkak të “kërcënimeve serioze” nga Prishtina, është me origjinë nga Serbia, shkruan portali serb Kurir. Statusin e agjentit special të Putinit e fitoi pas trajnimeve më brutale, të cilat i kalojnë vetëm katër për qind e kandidatëve, që janë zgjedhur më parë nga radhët e rekrutëve më të mirë rusë të inteligjencës ushtarake dhe kundërinteligjencës. Anëtari i Gardës Kombëtare, e njohur si “Luanët e Putinit”, ka autorizimin që me operativët e tij të kundërshtojnë veprimin e Amerikës, shërbimet britanike dhe gjermane (CIA, MI6 dhe BND) kundër interesave të Serbisë dhe popullit serb, shkruat tutje portali serb. “‘Luani’ që Putini e ka dërguar në Serbi është i rekrutuar nga shërbimi ushtarak të inteligjencës (GRU) dhe Shërbimit të Sigurimit Federal (FSB) dhe pastaj kaloi trajnimin rigoroz fizik dhe teste të durimit mendore e fizike dhe gatishmërinë në tri qendra ruse të trajnimeve. Superagjenti rus ka në mes 30 dhe 45 vjet. Mark Nikoviç, një anëtar i Shoqatës Botërore të shefave të policisë, thotë se “Luanët e Putinit” janë  agjentët më të mirë-trajnuar dhe ‘makth për CIA-n’. “Ata kanë trashëguar infrastrukturën e ish-KGB-së dhe kanë qendra të inteligjencës në çdo pjesë të botës. Me raportet e dërguara i rekomandojnë udhëheqjes së shtetit për të vepruar ushtarakisht, ekonomikisht, politikisht dhe diplomatikisht. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here