U kërkua shkarkimi i Arta Markut, merret vendimi (Zbardhet dokumenti i KLP)

0
378

Letra që kreu i KLP-së i ka dërguar krerëve të grupeve parlamentare të PD-së dhe LSI-së, zotit Edmond Spaho dhe Petrit Vasili shpjegon arsyen përse nuk është në kompetencë shqyrtimi i kërkesës së tyre për shkarkimin e Arta Markut nga posti i Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme.

E drejta për nisjen e procedimit disiplinor ndaj Prokurorit të Përgjithshëm i takon Inspektorit të Lartë të Drejtësisë dhe se deri në përfundim të mandatit të Kolegjit të Apelimit procedimet disiplinore kundër  Prokurorit të Përgjithshëm shqyrtohen  nga Kolegji i Apelimit dhe jo KLP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here