Kina ndalon shitjen e iPhone-ve … për një arsye të veçantë

0
562

Kompania amerikane prodhuese e mikroçipave Qualcomm tha sot se kishte fituar urdhrin paraprak nga gjykatat kineze për ndalimi e thuaje të gjithë modeleve të iPhone në Kinë për shkelje të patentave.  Urdhri prek modelet iPhone nga iPhone 6S deri te iPhone X të cilët shiten me versione të vjetra të procesorëve Apple, iOS.  Në një deklaratë të Apple thuhej se iPhone-ët do të vazhdojnë të shiten në Kinë me versione të reja të sistemeve proceduese. Me bazë në Kaliforni, grupi Qualcomm është prodhuesi më i madh në botë i mikroçipave të celularëve dhe ka ngritur padinë e tij kundër Apple, në Kinë prej vitit 2017, sipas së cilës kompania po shet vesionet e reja me çmime të larta, edhe pse procesorët e tyre janë modele të vjetra.  Vendimi i erdhi nga gjykata kineze E Popullit në Fuzhou, e cila dhe më aprë ka ndaluar importin e kartave të memories nga grupi Micron Technology.  Gjykata tha se Apple ka shkelur rregullat për programet e Qualcomm. ‘Apple vazhdon të përfitojë nga prona jonë intelektuale, duke refuzuar të na shpërblejë’, tha në një deklaratë Don Rosenberg, sekretar i përgjithshëm i Qualcomm. Apple tha në nj dekalratë se iPhone do të vazhdojë të jetë në treg për klientët në Kinë. ‘Përpjekjet e Qualcomm për të ndaluar produktet tona janë një përpjekje e dëshpëruar nga një komapni ilegale që po hetohet nga shumë rregullatorë nëpër botë’, ishte mbrojtja e Apple. 

Qualcomm said today that the court found Apple had violated two of their software patents
People are pictured handling the new Apple iPhone XS and iPhone XS Max at an Apple office in Shanghai. The preliminary court order affects models from the iPhone 6S to the iPhone X

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here