SHBA ndalon vizat diplomatike në OKB për partnerët ‘gay’ të zyrtarëve

0
447
SHBA ka njoftuar se po mbyll programin e vizave për partnerët e të njëjtit seks të diplomatëve të huaj në selinë e OKB si dhe anëtarët e stafit.
Ndryshimi që hyri në fuqi kësaj jave u jeq kohë aprtnerëve në fjalë deri në 31 dhjetor për t’u larguar, martuar ose zgjidhje të tjera alternative për ndryshim të vizës.
Aktualisht 25 vende kanë njohur martesat e të njëjit seks ndërsa homoseksualiteti mbetet ilegal në 71 vende.
Administrata Trump ka shpërndarë politikat e reja të vizave me një memorandum, ku thuhet se vetëm martesat e pranuara në vendet e origjinës i japin të drjetë për vizë emigracioni partnerëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here