Gjermania do emigrantë

0
454

Pas debateve disa mujore, qeveria gjerman i dha dritën jeshile ligjeve të reja të emigracionit të cilat mbështeten në modelin kanadez e i japin prioritet arsimit, moshës dhe sigurisë financiare.

Drafti i siguruar nga mediat vendase tregon se do të jetë shumë më e vështirë tani për emigrantët e varfër e të paarsimuar që të emigrojnë në Gjermani.

Ujdia i qëndron parimit të ndarjes së azilit nga emigracioni i krahut të punës, dhe siguron që të gjithë personat me të drejtë ligjore për të pretenduar azil sipas ligjit gjerman, do të jenë në gjendje ta bëjnë një gjë të tillë.

Ndërkohë, shtetasit që nuk vijnë nga vendet e BE-së e që nuk kanë arsim të lartë apo një ofertë konkrete pune, nuk do të jetojnë dot në ekonominë më të fuqishme të Europës. Ne nuk duam emigracion nga shtetas të pakualifikuar të një vendi të tretë, thuhet ne draft.

Ashtu si modeli kanadez, emigrantët që do të pranohen, do të renditen në bazë të nivelit të arsimit, aftësive të gjuhës, ofertave të punës dhe sigurisë financiare. Punëtorët e kualifikuar kanë dhënë tashmë një kontribut të vyer në konkurrueshmërinë e ekonomisë gjermane, shkruhet në dokument, ndërkohë që agjencia e lajmeve DPA citon ministrin e Punës Hubertus Heil të pohojë se kreu i Ministrisë së Brendshme Horst Seehofer ka rënë dakord se ekzekutivi duhet të kujdeset më shumë që të mos deportohen njerëzit e gabuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here