Kuvend, Arta Marku: Korrupsioni i funksionarëve të lartë, 13 procedime

  0
  551

  Kryeprokurorja Arta Marku ka dalë përpara deputetëve të Kuvendit për të prezantuar raportin 2017 të Prokurorisë së Shqipërisë.

  “Për korrupsionin e  funksionarëve të lartë janë bërë rreth 13 procedime. Operacioni anti-kanabis ka plan veprimi deri në 2020. Numrin më të lartë të procedimeve e kanë çështjet dhe problemet me pronat. Ka një rritje të numrit të procedimeve për narkotikët. Përqindjen më të ulët të kriminalitetit e ka qarku Dibër dhe pjesën më të madhe të kriminalitetit e ka qarku Vlorë. Këtë vit kemi çuar për procedim rreth 11 mijë raste. Numri më i lartë i procedimeve ka qenë për vjedhje. Ka rritje me 10% të kallzimeve penale. Prioritet për ne është lufta kundër korrupsionit”, deklaroi Marku.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here