Interneti do të fiket për miliona përdorues, çdo të ndodhë më 11 tetor?

0
704

Interneti do të bllokohet për miliona përdorues në mbarë botën më 11 tetor.Atë ditë do ndryshohet “zona e sigurisë” si proces për të rritur mbrojtjen e përdorimit të internetit.Procesi quhet “KSK Rollover” dhe shumë persona do të kenë probleme dhe do marrin mesazhe të tipit “serveri është i bllokuar”.

Thuhet se ky proces mund të nisë edhe 48 orë pas 11 tetorit.Zona që do të rishikohet nga ekspertët është siguruar me “çelësa” për herë të parë në vitin 2010.Ky çelës do të dalë jashtë funksionit prandaj do duhet një përpunim i ri që do quhet KSK-2017.Vetëm 1% e përdoruesve do të preken nga këto probleme.Kështu, bazuar në popullsinë e përdoruesve prej 3.58 miliardë personash, 36 milionë nuk do kenë internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here