SHBA thërret mbledhje urgjente në OKB lidhur me sanksionet ndaj Koresë veriore

0
473

Shtetet e Bashkuara kanë thirrur një mbledhje urgjente në Këshillin për Siguri të Kombeve të Bashkuara, më 17 shtator, për shkak të rritjes së presionit ndaj vendeve që sipas tyre po shkelin sanksionet ndaj Koresë Veriore.

Misioni i Shteteve të Bashkuara tha në një deklaratë se mbledhja është thirrur për shkak të përpjekjeve të disa shteteve anëtarë për implementimin e sanksioneve të Koresë Veriore.

Agjenda e takimit, e caktuar në mëngjes, do të jetë diskutimi i implementimit dhe forcimit të sanksioneve të Kombeve të Bashkuara në Korenë Veriore.

Njoftimi nuk ka përmendur ndonjë shtet specifik, por ambasadorja amerikane Nikki Haley kishte akuzuar Rusinë lidhur me shkeljet e sanksioneve.

Duke folur në kushte anonimiteti, një diplomat tha se raporti i amandamentuar kishte pasur mungesë të disa referencave të rusëve që akuzojnë sanksionet ndaj Koresë Veriore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here