Leçe, hetim mbi dhenien e strehimit social: 7 arrestime, ka edhe politikanë

0
552

Financierët e Komandës Provinciale e Leçes, në fund të hetimeve të koordinuara nga prokurori publik, kanë ekzekutuar një urdhër për masat parandaluese kundër 9 personave (duke përfshirë dy në burg, pesë nën arrest shtëpie dhe dy me kërkesat e qëndrimit) hetuar në kapacitete të ndryshme për bashkëpunim kriminal, përvetësim, korrupsioni, korrupsioni elektoral, shpërdorimit të detyrës, falsifikimit, okupimi i paligjshëm, dhunë private dhe lëndimeve.

Urdheri, i cili përfshinë, ndër të tjera,administratoret publikë si dhe punonjës te administratës së qytetit, është lëshuar nga gjyqtari për hetimet paraprake të Gjykatës së Leçes, Giovanni Gallo, pas një kërkese të bërë nga prokuroria në muajin e Dhjetor të vitit të kaluar, si pjesë e hetimeve të kryera nga njësia e policisë ekonomike-financiare në Leçe.

Sipas hipotezës së krimit nga ana e prokurorëve, ata u zbulua ndarjen jo të duhur të ndërtesave të banimit social në favor të personave jo të vendosur në listë si dhe në pozitë të mirë.

Këto janë sjellje që për momentin nuk përfshijnë lëndë të tjera, përveç atyre të prekur nga masa e parandalimit. Sipas magjistratëve, qëllimi ishte të fitonte pëlqimin zgjedhor të përfituesve potencialë të strehimit publik. Sipas urdhrit të Prokurorisë Publike, janë njoftuar edhe 34 njoftime të garancisë për numrin e njëjtë të të dyshuarve për vepra të ngjashme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here