Merkel, Stoltenberg e Kurz në Maqedoni, Zaev: Ardhja e tre liderëve botërorë, mbështetje për ne

0
544

Vizita e tre liderëve botërorë këtë javë në Maqedoni është edhe një sinjal pozitiv, mirënjohje dhe mbështetje për vendin tonë, tha kryeministri dhe kryetar i LSDM-së, Zoran Zaev në tribunën e djeshme në Berovë.

Zaev e paralajmëroi vizitën e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s Stoltenberg, të kancelares gjermane Merkel, si dhe të kancelarit austriak Kurc.

“Të mërkurën vjen Stoltenberg, për herë të dytë në gjashtë muaj, të premten kancelari austriak Kurc, ndërsa të shtunën Merkel. Ardhja e tre burrështetasve botërorë është mirënjohje për Maqedoninë, sinjal pozitiv. Ata na e shtrijnë dorën që të shkojmë përpara”, theksoi kryeministri.

Sipas tij, edhe opozita është e vetëdijshme se ky është momenti për BE-në dhe NATO-n, moment kur të gjithë, siç tha ai, duhet të jemi së bashku dhe të bashkohemi për Maqedoninë evropiane.

Zaev foli edhe për mbështetjen financiare që ia jep BE-ja Maqedonisë. Theksoi se në dispozicion janë miliarda euro deri në vitin 2020, por do të na ndahen nëse referendumi është i suksesshëm dhe nëse vendi vazhdon rrugës evropiane.

Kryetari i komunës së Berovës, Zvonko Pekevski theksoi se janë shfrytëzuar para të BE-së dhe se ajo praktikë mund të vazhdojë vetëm me anëtarësimin e vendit në BE që do të konfirmohet me referendum të suksesshëm. Para tribunë në Berovë, Zaev ishte në takim me qytetarë në Pehçevë.

Postuar:04.09.2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here