Parlamenti Evropian i jep goditjen e fortë Vuçiçit, merr vendimin drastik për ndihmën financiare për Serbinë

0
72

Në seancën e Parlamentit Evropian është miratuar rezoluta për zgjerimin e BE-së, e cila i rekomandon Komisionit Evropian dhe vendeve anëtare që përparimi i Serbisë drejt BE-së të kushtëzohet me vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë dhe progresin e dukshëm në reforma.

Është miratuar edhe një amendament me të cilin ndër të tjera rekomandohet rishikimi i fondeve të para-anëtarësimit për Serbinë dhe projekteve të financuara prej tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here