Berati është qyteti që është mbështetur më shumë nga ky vit i parë i Bonusit të Rijetësimit

0
27

Bonusi i Rijetësimit u prezantua muaj më parë në Berat. Ministrja e Kulturës shprehet Elva Margariti shprehet se këtë herë u rikthye për të takuar përfituesit e Bonusit. “U rikthyem në Berat, në qytetin ku për herë të parë prezantuam nismën e qeverisë shqiptare, Bonusi i Rijetësimit, por këtë herë për të takuar përfituesit, si edhe për të lidhur një marrëveshje me partnerin tonë në këtë nismë, Bashkinë e Beratit dhe kryetarin Ervin Demo, me qëllim lehtësimin e burokracive që  qytetarët hasin në zbatimin e projekteve të tyre. Berati është qyteti që është mbështetur më shumë nga ky vit i parë i Bonusit të Rijetësimit”, shprehet Margariti në një status të saj në Facebook. Margariti bën me dije se si vit i parë vështirësitë nuk kanë munguar, por vijon se viti 2022 do të shërbejë dhe si themeli i një nisme. “Nga 41 fitues të Bonusit, nga Berati përfitojnë 10 aplikantë (8 rijetësime dhe 2 mirëmbajtje). Si vit i parë kemi hasur dhe në vështirësi, ndaj edhe kjo marrëveshje me Bashkinë e Beratit, do të shërbejë që procedurat të ecin më shpejt dhe të ngrihen kantieret e restaurimeve. Ky vit i parë do të shërbejë edhe si themeli i një nisme, që do të vijojë edhe në vitet e mëtejshëm. Sepse qëllimi i kësaj nisme është rijetësimi i qyteteve me trashëgimi kulturore të spikatur. Dhe Berati është jo vetëm trashëgimi e jona dhe ka gjithë potencialin për të qenë një kryeqendër e turizmit kulturor, me ndikim të drejtpërdrejtë në ekonominë e qytetarëve të Beratit”, shprehet ministrja e Kulturës. Bonusi i Rijetësimit u shërben të gjithë atyre që duan të zhvillojnë pronën e tyre në qendrat historike të qyteteve. Ai përfshin dy instrumente mbështetjeje: një për restaurimin dhe konsolidimin e guaskës së shtëpisë, mureve, dritareve, dyerve, fasadës apo çatisë, ku jepet 10 mijë dollarë mbështetje, dhe instrumenti i dytë, për të gjithë ata që do të duhet të futen në një plan transformimi dhe vënie në funksion ekonomik të shtëpisë, deri në 50 mijë dollarë.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj