Rebelim i hapur në televizionet ruse ndaj Vladimir Putinit, shfaqen krisjet e para në Kremlin

0
21

Në propagandistët televizivë rusë kanë filluar të shfaqen krisjet e para. Operacioni Special Ushtarak nuk përshëndetet më siç ishte deri më tani me kërcënime për të hedhur në erë Londrën ose Varshavën brenda pak sekondash. Tani në programet televizive të Putinit, për herë të parë, diskutohet dështimi i Ushtrisë së Kuqe për të avancuar në Ukrainë. Corriere della Sera raporton se në  gjashtëdhjetë minuta u transmetua ndërhyrja e kolonelit në pension Mikhail Khodaryonok , një hero lufte, i cili tha: “Duhet të pranojmë se as mobilizimi i përgjithshëm nuk do të ndihmonte për të dalë nga kjo situatë, sepse dërgimi i djemve të armatosur me armë të vjetra sa tonat për të luftuar një luftë të shekullit njëzet e një kundër një ushtrie të pajisur nga NATO, nuk është gjëja e duhur për të bërë”. Madje, më i famshmi nga propagandistët rusë, tashmë i njohur edhe në Itali, Vladimir Soloviev, e  përkufizoi performancën e ushtrisë ruse si “të turpshme”. Analisti ushtarak Kostantin Sivkov fajësoi sanksionet. “Sot tregu ynë ekonomik nuk është në gjendje të plotësojë nevojat për armatim dhe pajisje të Forcave tona të Armatosura”, tha ai. Por Soloviev në mënyrë të ashpër shtoi se Rusia nuk mund të konkurrojë me furnizimet me dronë që vijnë në Ukrainë nga Turqia. “Ushtarët tanë në front i bëjnë këto kërkesa. Pyes veten pse kjo nuk mund të prodhohet në shtëpinë tonë.” Dhe ndërsa televizioni rus me ndrojtje fillon të ngrejë disa dyshime apo pyetje, Vladimir Putin shkon drejt. Në Ukrainë ai është gati për “një luftë të gjatë”, siç raporton e përditshmja Moskovsky Komsomolets : “Kohëzgjatja e Operacionit Special Ushtarak nuk i intereson, presidenti dëshiron të arrijë të gjitha objektivat që i kishte vënë vetes”.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj