A e dinit që 13 tetori është dita ndërkombëtare pa reçipeta?

0
24

Sot, është #nobraday!

Zyrtarisht, njihet si dita ndërkombëtare pa reçipeta dhe është pikërisht 13 tetori.

Ideja për të krijuar ditën pa reçipeta lindi në 9 korrik të vitit 2011-të, por më pas u vendos më 13 tetor meqë është muaji ndërkombëtar i ndërgjegjësimit ndaj kancerit të gjirit, për të rritur kështu vetëdijen për simptomat e kancerit të gjirit dhe për të inkurajuar barazinë gjinore.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj