“Shpërthen” Hervin Çuli: Për dreq jemi bërë si ‘alla-Oscar

0
54

A e gjykoni të udhës rihapjen e teatrove?
Dëshira ime do të ishte të hapje teatri, brenda rregullave që sjell pandemia, që nga distancimi, maska, dezinfektuesi e të gjitha. Shumë teatro në Evropë kanë filluar aktivitetin e tyre me këto masa, por nuk mund të jap një gjë të prerë, pasi në fund të fundit luajmë me një gjë të rëndësishme që është jeta e njeriut. E vështirë është për të ruajtur distancën, por është e realizueshme. Ne duhet të provojmë, nëse do vijë ky moment që do të hapen teatrot nga brenda, sa e kemi masën e goditjes që kemi pësuar, pra sa i gatshëm do të jetë publiku për të ardhur në teatro. Për ne rëndësi ka që publiku të afrohej në teatro.

A keni një projekt për shfaqje jashtë teatrit?
Nuk është se nuk po mendohen. Jemi përditë në biseda, por është shumë e vështirë. Nëse ne do të fillojmë tani një shfaqje, do na duhet të shkojmë nga fundi i nëntorit te shfaqja, duhet ndriçim i madh, dekor i madh, kamionë që të lëvizin. Është e vështirë, por gjërat do të vazhdojnë.

A morët mbështetje nga qeveria për pandeminë?
Besoj se po, pasi ne përfunduam online. Diku te muaji qershor fondet e teatrit janë zhbllokuar dhe ne për momentin nuk e kemi vendosur nëse do të kemi sërish paketë online, por gjithsesi jemi më të qetë për të zhvilluar diçka me cilësi të lartë artistike.

A ka nisur përçarja mes artistëve?
Nuk di të them këtë, pasi shoh një komunitet të përbashkët, ku shqetësimi i tyre është puna. Por ndonjëherë të rinjtë duan të ecin përpara, apo të faktorizohen në kamera, dhe krijohet agresivitet. Aq më tepër në kohë të tilla si kjo e pandemisë. Por besoj se komuniteti është i shëndoshë, në momentin që i vihet puna përpara.

S’do jeni më drejtor i Teatrit Kombëtar?
Kam 6 vjet që e dëgjoj, që 6 mujorin e parë që u bëra drejtor. Nuk më bën përshtypje, sepse një ditë do të ikë nga ky post. Unë nuk jam i përjetshëm në këtë vend.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj