Nga pushimet në banga, si ta menaxhojmë fëmijën që shkon në parashkollor

0
31

Siç e di çdo prind, kalimi në një program shkollor pasi mbaron pushimet verore, mund të jetë një sfidë për shumë fëmijë të vegjël. Ata kanë një rutinë të re, mësues të rinj për t’u njohur, dhe shokë të rinj të klasës në klasën e tyre parashkollor ose kopshtit.
Prindërit më pyesin gjithmonë… .. ..çfarë duhet të bëj në shtëpi? Ja çfarë them unë:


• Lejimi i lojërave të hapura: lejoni fëmijët të luajnë pa u ndier sikur ka një mënyrë të drejtë ose të gabuar për të shprehur veten e tyre.
• Qeshni, dëgjoni dhe bëni një bisedë: inkurajoni fëmijën tuaj me reagime pozitive ndërsa luajnë, do të ruajë një ndjenjë suksesi. Dëgjimi i fëmijës tuaj ndërsa luan, do t’ju lejojë të shikoni sesi po ndodh kalimi i tyre në shkollë ose parashkollor. Bisedoni me ta pas kohës së lojës për të pyetur se si po ndjehen.
• Vendosni një rutinë të përditshme: Vendosni pritshmerite duke bërë një rutinë të përditshme – madje mund të bëni një tabelë ditore, në mënyrë që fëmijët ta dinë se çfarë ore zgjohen, hanë dhe çfarë duhet të bëjnë, të dalin nga dera për të shkuar në shkollë!
Artikull nga Irena Danjolli, punonjese sociale

Leave a Reply