“Alienët ekzistojnë dhe ata po jetojnë në mënyrë të padukshme në Tokë”, e cilësuara si heroina kombëtare tregon ç ‘ndodh në hapësirë: Nuk ka “një bukuri më të madhe”

0
41

Dr Helen Sharman u bë një hero kombëtar kur  në moshën 27 vjeç are ajo u bë britanikja e parë që hyri në hapësirë ​. Ajo tha se alienët ekzistojnë dhe ata mund të jetojnë në mënyrë të padukshme midis nesh në Tokë.

 Dr Helen Sharman, 27 vjecare ishte një kimiste kur vizitoi stacionin hapësinor Mir të Rusisë, në maj 1991. Ajo u zgjodh në mesin e 13.000 të tjerë që kishin aplikuar. Dr Sharman kaloi trajnime rigoroze me tre kandidatë të tjerë dhe u zgjodh për të marrë pjesë në misionin e tetë ditëve. Ajo i tha Magazine Observer se kurrë nuk do ta harrojë pamjen e Tokës nga hapësira, duke thënë se nuk ka “një bukuri më të madhe”. Pothuajse 30 vjet nga arritja e saj historike, heroina kombëtare e lindur në Sheffield tha se jeta jashtëtokësore mund të jetonte nën hundët tona. 

Leave a Reply