Polonia pranon të blejë gaz amerikan për 20 vjet

0
658
Korporta energjitike e Polonisë PGNiG (Polskie Gornictwo Naftowe i Gazonictwo) njoftoi sot se ka nënshkruar një kontratë afatgjhatë për blerjen e gazit nga SHBA.
Marrëveshja me grupin enerjgitik amerikan Venture Global LNG është bërë për 20 dhe ndihmon polakët të shkëputen nga varësia prej gazit rus, kontrata e të cilit skadon më 2022, PGNiG, tha drejtori Piotr Woźniak.
Autoritetet thanë se gazi amerikan është rreth 30% më i lirë.
Kontrata parashikon marrjen e përvitshme të 2 milionë ton gazi natyror të lëngshëm, pra rreth 25 çisterna detare në vit.
Kontrata amerikane përfaqëson rreth 20% për qind të nevojave të gazit të Polonisë dhe pritet të përmirësojë konkurencën e saj në sferën energjetike, tha kryeministri Mateusz Moraëiecki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here