Papa Françesku tërheq mandatin e peshkopëve që abuzuan me të mitur në Kili

0
468

Papa Françesku ka liruar nga detyra dy peshkopë nga Kili për shkak të akuzave që ndërlidhen me abuzim seksual ndaj të miturve.

Vatikani lëshoi njoftimin për peshkopët Francisco José Cox Huneeus, dhe Marco Antonio Órdenes Fernández pas takimit me presidentin e Kilit.

Nuk mund të bëhet ankesë mbi këtë vendim, u tha në njoftim.

Më shumë se 100 klerikë katolikë po hetohen në Kili mbi akuzat për sulme seksuale dhe tentim për t’i fshehur ato.Të 34 priftërinjtë e Kilit kishin ofruar dorëheqjen në maj pas skandalit.

Në shtator, Papa kishte liruar nga detyra priftin Fernando Karadima, 88 vjecar, për abuzim me të mitur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here