Rama: 400 mijë lekë për çdo fëmijë të lindur nga 1 Janari, 800 për fëmijën e dytë, i treti….

0
648

Kryeministri Edi Rama ka bëre të ditur se shteti do të japë më shumë shpërblime për lindjet.

“Më e bukura është që do të bëjmë për fëmijët e sapolidnur në vend.  Në vitet 200 pata lancuar si kryetar i bashkisë, cekun e bebes, 50 mijë lekë të vjetra, që u prit shumë mirë, por mbeti aq për shumë e shumë vite, por u kthye në problem, dhe në malin e borxheve nga qeveria e mëparshme kishim edhe borxh 5 milionë dollarësh për bebet që nuk kishin marrë cekun, po e shlyem.   Që nga 1 janari i vitit të ardhshëm, cdo fëmijë i parë i janë çifti do të marrë tetëfishin e kontributin, 400 mije lekë, fëmija i dytë, 800 mije lekë dhe fëmija i tretë 1 miluonë e 200 mijë lekë. Cdo bebe që lind në maternitetet e vendit do të regjistrohet aty, nuk do të jetë për të bërë gjithë procedurën e komplikuar në gjendjen civile aty dhe do të marrë menjëherë cekun për mirëseardhjen në jetë si ndihmë direkte për familjet. Masë për të gjithë familjet qe lindin ne vend, nuk do të ketë asnjë dallim”, tha Rama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here