Qeveria i jep “udhë” shoqerisë ” AIR ALBANIA”

0
845

Zyrtarizohet krijimi i shoqerisë “AIR ALBANIA”. Me anë të VKM Nr. 530, datë 11.9.2018

Keshilli i Ministrave ka miratuar marrëveshjen, ndërmjet ortakëve “ALBCONTROL” sh.a.,që përfaqëson palën shtetërore shqiptare, “Turkish Airline” si dhe kompanisë shqiptare “MDN Investiment” sh.p.k., për statutin e shoqërisë “AIR ALBANIA”

Kompania shtetërore “ALBCONTROL” do të zotëroje 10 % të aksioneve ndërkohë dy kompanitë e tjera do të ndajnë aksionet midis tyre, përkatësisht “MDN investiment” 41% dhe Turkish AIRLINE 49%.

Nje  nder kushtet e operimit ëe kompanisë se re do të jetë mos transferimi i kuotave brenda nje afati 5 vjeçar si dhe kushti per miratimin nga kompania shteterore, në rast të ndryshimit të tyre pas përfundimit të këtij afati.

Ndërkohë duket se administrimi dhe drejtimi i kompanisë do të kontrollohet nga kompania turke,  pasi i është dhënë e drejta e propozimit te administratorit te saj. Administratori i kompanisë do te jete shtetasi turk, Sinan Dilek. /urbanlajme,com/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here