Në 6-vjetorin e Shenjtërimit, Vatikani nxjerr monedhën e veçantë euro me portretin e Nënë Terezës

0
62

Teksa sot shënohet 6-vjetori i Shenjtërimit të saj, Vatikani do të nxjerrë monedhën me vlerë 2 euro e cila do të mbaje portretin e Nënë Terezës.

E realizuar nga artisjta Orietta Rossi, nga pas monedhës do të jetë Nënë Tereza me një fëmijë në krahë. Rreth figurës, do të gjendet në krye mbishkrimi “NËNË TERESA E KALKUTËS” dhe në fund “CITTÁ DEL VATICANO”. Në pjesën e drejtë, më në fund, janë datat “1997-2022”.

Nënë Tereza u ofroi njerëzve më të varfër për të lehtësuar vuajtjet e tyre në minimum, e ndërsa sot bëhen 25 vite nga ndarja nga jeta e Nënë Terezës dhe 6 vite nga shenjtërimi i saj.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj