“Frymëzim për të frenuar dramën e shpopullimit”, Meta kujton Nënë Terezën në 110-vjetorin e lindjes

0
34

Kreu i shtetit Ilir Meta ka përkujtuar shenjtoren Terezë, në ditën e saj të lindjes.

Ai thotë se vepra e saj është frymëzim për të shfrenuar dramën e shpopullimit në vend dhe të gjithë bashkë të rikthimit të shpresës për një jetë dinjitoze.

POSTIMI I METES

Si sot, 110 vite me parë, lindi Shën Nënë Tereza, simboli shqiptar e botëror i humanizmit e solidaritetit njerëzor, e cila me forcën e dashurisë dhe dhembshurisë së saj hyri në zemrat dhe fitoi respektin e miliona njerëzve në mbarë botën, duke i dhënë nder e krenari kombit shqiptar në kohën më të vështirë.
Vepra e Shën Terezës është sot më shumë se kurrë frymëzim për t’u përkushtuar me dashuri ndaj njerëzve në nevojë, të braktisurve e të sëmurëve, për të bërë gjithçka duhet për këdo që ka nevojë për ndihmë, solidaritet e përkrahje sociale, si dhe për t’u angazhuar fuqimisht e të gjithë bashkë për rikthimin e shpresës për një jetë dinjitoze, për punësimin e qytetarëve, zhvillimin ekonomik të vendit dhe frenuar dramën e madhe të shpopullimit.
Me porositë dhe urtësinë e Shën Terezës të udhëhiqemi për t’i shërbyer me përulësi çdo qytetari dhe së ardhmes europiane të Shqipërisë dhe kombit shqiptar.

Si sot, 110 vite me parë, lindi Shën Nënë Tereza, simboli shqiptar e botëror i humanizmit e solidaritetit njerëzor, e…

Posted by Ilir Meta on Tuesday, August 25, 2020

Leave a Reply