U “fundos” nga një denoncim anonim, KPK shkarkon prokurorin e Tiranës

0
38
Lulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo, Pamela Qirko, gjate nje seance te Komisionit te Pavarur te Kualifikimit, KPK, i cili ka nisur sot seancen degjimore me Rovena Gashi, prokurore ne Prokurine e Pergjithshme. Gashi e cila po kalon ne procesin e rivleresimit kalimtar, i njohur ndryshe si procesi i vettingut, i cili do te hetoje pasurite e saj nuk eshte paraqitur ne seance. /r/n/r/nLulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo, Pamela Qirko, during a hearing session of the Independent Qualification Commission, IQC with the Prosecutor at the General Prosecutor's Office Rovena Gashi.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar prokurorin e  Tiranës Arben Allajbeu. Ky vendim ka ardhur pasi një denoncues anonim ka vënë në dijeni trupën që kreu procesin e rivlerësimit, për një apartament që dyshohet se Allajbeu e fshehu duke e deklaruar në emër të vjehrrës.

Këto dyshime të ngritura nga denoncimi anonim, u kundërshtuan nga përfaqësuesja ligjore e Allajbeut, Antoneta Sevdari, e cila tha se denoncimi anonim nuk ishte provë dhe mund të kishte ndikuar Komisionin.

Allajbeu nuk ishte i pranishëm në seancën e shkarkimit të tij, ndërsa përfaqësuesja tha se shkak ishte një problem shëndetësor.

Arben Allajbeu e ka filluar karrierën e tij si oficer i Policisë Gjyqësore, për t’u emëruar prokuror në Prokurorinë e Beratit në vitin 2014. Në nëntor 2016, Allajbeu u transferua në Prokurorinë e Tiranës, ku e kryen aktualisht funksionin.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj