PD publikon listën e kandidatëve për deputetë/ Zbulohet çfarë do ndodhë me Salianjin dhe Tritan Shehun

0
66

Komisioni i Vlerësimit të Kandidatëve pranë PD ka përfunduar vlerësimin e kandidatëve për përfaqësimin politik të PD në nivel qendror dhe lokal.

Periudha e punës së Komisionit, e ndarë në 3 faza, zgjati nga data 3 Gusht deri në 22 Tetor 2020. Në emër të Kryesisë së PDSH, shpreh vlerësimin dhe mirënjohjen për pjesëmarrjen dhe angazhimin masiv të demokratëve në këtë proces, për të gjithë kandidatët e përfshirë që provuan edhe njëherë se Partia Demokratike është forca më vitale politike me burime të jashtëzakonshme njerëzore, si dhe për anëtarët e Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve për punën voluminoze dhe me përkushtim të kryer gjatë gjithë këtij procesi.

Sot Komisioni ka dorëzuar Raportin e vlerësimit të kandidatëve Kryetarit dhe Sekretarit të Përgjithshëm të PDSH, për ndjekjen e procedurave të mëtejshme sipas Statutit.

Nga Raporti i Komisionit rezulton se:

A) Në total nga anëtarësia janë konfirmuar 498 kandidatë, të cilët janë certifikuar nga Komisioni se përmbushin kriteret statutore për përfaqësimin politik të PD.

Nga 498 kandidatët e konfirmuar nga anëtarësia dhe që plotësojnë kriteret statutore për përfaqësim politik, Komisioni ka vlerësuar që 299 kandidatë nga listat e secilës Degë dhe 27 kandidatë të listës kombëtare (në total 326), ti propozohen organeve vendimmarrëse të Partisë për të qenë në listën finale të përfaqësimit të PD në zgjedhje.

Raporti i Komisionit do ti nënshtrohet diskutimit dhe vendimmarrjes së Kryesisë dhe Këshillit Kombëtar, sipas përcaktimeve të Statutit të PDSH dhe afateve ligjore për përcaktimin e kandidatëve në zgjedhje.

Për shkak të interesit të medias dhe opinionit publik, mbi vlerësimin e Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve për kandidatët nga lista e veçantë kombëtare (anëtarët e Kryesisë dhe Grupit Parlamentar 2017), që janë konfirmuar nga antarësia e Partisë, vlerësimi që ka bërë Komisioni është si më poshtë:

1. Kandidatët nga lista e veçantë kombëtare që vlerësohen nga Komisioni që të jenë pjesë e listës për përfaqësim politik, janë si më poshtë:

1.    AGRON SHEHAJ

2.    ALBANA VOKSHI

3.    ALDO BUMÇI

4.    ALFRED RUSHAJ

5.    ARBEN RISTANI

6.    BARDH SPAHIA

7.    BELIND KËLLIÇI

8.    ÇLIRIM GJATA

9.    DHURATA ÇUPI

10. ENKELEJD ALIBEA

11. ENNO BOZDO

12. ERVIN MINAROLLI

13. FATBARDH KADILLI

14. FLAMUR NOKA

15. FLORJON MIMA

16. GENC POLLO

17. GENT STRAZIMIRI

18. GRIDA DUMA

19. ISUF ÇELA

20. INA ZHUPA

21. IVI KASO

22. JORIDA TABAKU

23. KRESHNIK ÇOLLAKU

24. LUÇIANO BOÇI

25. OERD BYLYKBASHI

26. ORJOLA PAMPURI

27. TOMORR ALIZOTI

2. Kandidatët nga lista e veçantë kombëtare që sipas vlerësimit të Komisionit kalojnë në listën e kandidatëve që u shtyhet aprovimi, janë si më poshtë:

1.    ANDON FRROKAJ

2.    ARBEN KASHAHU

3.    ENDRI HASA

4.    ERVIN SALIANJI

5.    FATBARDHA KADIU

6.    IZMIRA ULQINAKU

7.    LINDITA METALIAJ

8.    LORENC LUKA

9.    LUAN BACI

10.  NADIRE MEÇORAPAJ

11.  ROMEO GURAKUQI

12.  TRITAN SHEHU

13.  XHEMAL GJUNKSHI

Ky vlerësim i Komisionit do t’i kalojë për shqyrtim dhe vendimmarrje Kryesisë së Partisë, së bashku me vlerësimin e kandidatëve për secilën Degë.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj