Para greke dhe në Shkup, mediat në Maqedoni heshtin mbi skandalin, reagojnë analistët politikë

0
349

Mediat në Maqedoni kanë heshtur për çështjen e financimit të portaleve nga Greqia, në një kohë që Parlamenti i vendit po përpiqet të kalojë ndryshimet kushtetuese për emrin. Pas publikimit të lajmit nga gazetari grek Dhimitris Takis në gazetën elektronike iefimerida.gr., në Maqedoni ende nuk dihen portalet që kanë marrë financime nga Athina zyrtare. Financimi i portaleve pritet të ndajë edhe më shumë opinionin publik dhe politik në vend. Ndërkohë që ditën e djeshme për këtë kanë reaguar edhe gazetarët dhe analistët politikë të Maqedonisë. Analisti Xhelal Neziri theksoi se vëmendje ka qenë tek çështja e emrit, kështu që ky rast nuk është parë me interes.

“Në Maqedoni nuk është trajtuar si temë çështja e financimit të portaleve nga Greqia. Çështja e emrit i ka lenë të ngrira çështjet e tjera që kanë të bëjnë më Maqedoninë. Në këtë rast nuk është mbuluar aq shumë skandali i përdorimit ose keqpërdorimit të mjeteve financiare të diplomacisë greke për mediat në Maqedoni ose Shqipëri”, deklaroi analisti politik, Xhelal Neziri, ndër të tjera në fjalën e tij. Në mungesë të lajmit, analisti theksoi se për momentin nuk dihet se cilat janë portalet e përfshira në borderonë e ministrisë së Jashtme greke. “Deri më tani nuk dihet cilat janë ato portale që kanë marrë mjete për të promovuar politikat greke në Maqedoni. Nuk ka një debat të hapur në lidhje me këtë temë”, shprehet Neziri. Ndërkohë nga ana tjetër, analisti Xhelal Neziri thotë se është i nevojshëm një hetim i plotë për zbardhjen e çështjes. “Mendoj se nëse ky rast konfirmohet si i vërtetë do të ndikojë për keq në raportet mes Greqisë e Maqedonisë dhe Shqipërisë. Bëhet fjalë për një ndërhyrje të shtetit grek në politikat e brendshme të vendeve fqinje. Duhet një hetim i detajuar i shpenzimit të këtyre mjeteve dhe nëse konfirmohen, duhet mbajtur përgjegjësi nga diplomacia greke dhe mediat që kanë pranuar në një lloj forme të luajnë rolin e propaganduesit, përcjelljen e axhendave dhe politikave të huaja në Maqedoni dhe Shqipëri”, nënvizoi analisti politik, Xhelal Neziri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here