GJKKO dënon me burg prokurorin e njohur të vendit, zbardhen akuzat dhe sa vite do dënohet

0
32

Gjykata e Posaçme, GJKKO shpalli vendimin përfundimtar ndaj ish-prokurorit të Sarandës Sali Hasa dhe personave të tjerë të akuzuar si bashkëpunëtorë.

Ish-drejtuesi i Prokurorisë lokale Sali Hasa ka fituar lirinë, pas vendimit të GJKKO e cila dënimin me 2 vite burg për akuzën e “korrupsionit”, ia ka konvertuar në katër vite shërbim prove.

Sali Hasa ka fituar pafajësi për akuzën e “fshehje e mosdeklarim të pasurisë”, raporton gazetarja e Panorama, Nikoleta Kovaçi.

Dënimet për personat e tjerë:

Julian Zerja dënohet me 8 muaj burg dhe gjykata vendos shuarjen e masës dhe lirimin e tij të menjëhershëm nga qelia pasi e ka shlyer dënimin me periudhën e paraburgimit.

Napolon Hodajn (me detyrë OPGJ) është dënuar me 1 vit e 4 muaj burg dhe për 5 vite të mos ushtroje asnjë funksion publik.

Bledar Hajredini është dënuar me 3 vite shërbim prove.

Emiljano Mirani është dënuar me 1 vit e 6 muaj burg.

Markeljan Alinani u dënua me 2 vite burg.

Elisona Papa eshte denuar me 16 muaj shërbim prove dhe shuarje të masës së sigurisë detyrim paraqitje.

Qerim Ruci eshte denuar me 1 vit e 6 muaj burg.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj