Ansambli Popullor çel sezonin artistik me koncertin “Në Gjurmët e të Parëve Tanë”

0
59

Ansamblit Popullor çel këtë mbrëmje sezonin artistik 2020-2021, me koncertin “Në Gjurmët e të Parëve Tanë”. Institucioni bën me dije se ky koncert vjen në kuadër të “Javës së Trashëgimisë Kulturore”, me repertor muzikor nga zona e Shqipërisë së Mesme. Në këtë koncert të parë këtë sezon të Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore pas më shumë se 6 muajve larg skenës, do të performojnë para publikut orkestra, grupi i valleve dhe kori i ansamblit, si dhe solistët e njohur popullorë Iris Bega, Artan Shabani dhe Aranit Hoxha. Koncert zhvillohet këtë mbrëmje në orën 19:00 te holli i hapur i Muzeut Historik Kombëtar. Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor bën me dije se në këtë koncert hyrja është e lirë për të pranishmit, por duhet bërë rezervimi më parë për pjesëmarrjen ndërsa duhet të respektohen rregullat prej pandeminë dhe mbajtja e maskës. “Mbajtja e maskës është e detyrueshme gjatë gjithë koncertit”, shprehet institucioni në njoftimin e tij për këtë koncert këtë mbrëmje. Në program sonte është Dueti i Tiranës ku interpreton grupi i valleve i Ansamblit Popullor dhe ekzekuton orkestra, për të vijuar dhe me vallen e Shëngjergjit, Trion e Shupalit apo dhe vallen e Fajës. Kolazh i Shqipërisë së Mesme përpunuar nga Xhemal Laçi, kolazh i Shqipërisë së Mesme përpunuar nga Lejla Agolli vjen me interpretimin e korit të Ansamblit Popullor. Koncerti sjell dhe këngë të njohura popullore, që do të vijnë me interpretimin e solistëve të Ansamblit Popullor. Artistët e Ansamblit Popullor ashtu si dhe të tjerë artistët të TOB prej disa javësh kanë nisur punën në mjediset e reja pas rikonstruksionit të këtij institucioni.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj