“Sa më shumë të mbyllemi aq më shumë do zgjasë…”, pandemia e COVID, virologu i njohur shqiptar në SHBA tregon gabimin që po bëjnë qeveritë para festave

0
70

Virolugu i njohur, Arban Domi, njëherësh drejtor i Zhvillimit të vaksinës GeoVax në Atlanta të SHBA është shprehur kundër mbylljeve masive tw shteteve, si kundërpërgjigje ndaj Covid 19.

Sipas tij, sa më shumë të mbyllemi aq më shumë zgjat pandemia, aq më shumë mundësi i japim virusit të pësojë mutacione përpara se vaksina të veprojë kundër tij.

‘Deri në këtë moment nuk mund të themi as e kompromenton dhe as që nuk e kompromenton sepse nuk kemi të dhëna. Vaksinat ekzistuese duhet të testohen sesi veprojnë në konktat me këtë virus. Nga fillimi ky virus ka pësuar 4000 mutacione. Deri para këtij mutacioni vëreheshin 10-12 mutacione për shtëmë, në këtë u vërejtën 17, nga të cilat  8 janë në proteinën e sipërfaqes.Jam kundër mbylljeve masive. Sa më shumë të mbyllemi aq më shumë zgjat pandemia, aq më shumë mundësi i japim virusit të pësojë mutacione përpara se vaksina të veprojë kundër tij. Mendoj që është e gabuar.’-tha Domi për Ora News.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj