Të dhëna nga dita e fundit e përzgjedhjes së jurisë në gjyqin historik të parave të heshtura të Trump

0
35

Gjyqi i parë penal historik i një ish-presidenti të SHBA-së fillon me fjalët hyrëse të hënën.

Gjyqtari Juan Merchan me shpejtësi mori në konsideratë rreth 200 anëtarë të mundshëm jurie për të gjetur një grup jurie prej 18 vetash deri në mesditë të së premtes, duke u betuar 12 anëtarë të jurisë dhe gjashtë zëvendësues që do të vendosin për fatin e Donald Trump në çështjen e parave në Nju Jork.

Pati vlerësime në fillim të javës që përzgjedhja e jurisë mund të kalonte në javën e dytë dhe u duk e mundshme pasi Merchan humbi dy anëtarë të jurisë të enjten. Por gjyqtari gjeti mjaft anëtarë juristë të mundshëm që ishin të gatshëm të shërbenin dhe tha se mund të ishin të paanshëm që ai nuk duhej t’i drejtohej një paneli të tretë prej rreth 100 juristësh në rezervë të premten.

Trump – avokatët e të cilit të Premten vazhduan të përpiqeshin të vononin gjyqin – u ankua për ritmin e Merchan-it ndërsa ai u largua nga salla e gjyqit për atë ditë.

“Gjyqi fillon të hënën, shumë kohë përpara se të mendonin shumë njerëz. Gjykatësi dëshiron që kjo të shkojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo është për arsyet e tij, jo për arsyet e mia, “tha Trump në korridorin e sallës së gjyqit të katit të 15-të.

Këtu janë sugjerimet nga dita e fundit e përzgjedhjes së jurisë në gjyqin e parave të heshtura të Trump:

Juria është vendosur

Katër gra dhe një burrë iu shtuan jurisë të premten si pesë nga gjashtë zëvendësuesit për çështjen. Ata do të ulen në kutinë e jurisë dhe do të dëgjojnë kohëzgjatjen e gjyqit, por ata do të vendosen në juri vetëm nëse një ose më shumë nga 12 juristët përjashtohen nga çështja.

Shtesat përfundimtare në juri përfshinin një grua nga Spanja, një njujorkeze vendase që është adhuruese e arteve marciale, një specialiste e kontratave, një grua që punon për një kompani veshjesh dhe një menaxhere projekti për një kompani ndërtimi.

Të 18 anëtarët e jurisë do të takohen si grup për herë të parë të hënën në mëngjes kur do të nisë gjyqi. Pesë nga anëtarët e jurisë erdhën nga një panel fillestar prej 96 anëtarësh që u betua të hënën, ndërsa pjesa tjetër erdhën nga një panel i dytë që nuk filloi t’u përgjigjej pyetjeve deri të enjten në mëngjes.

Dita e katërt e përzgjedhjes së jurisë u zhvillua në mënyrë të ngjashme me tre të parat. Prokurorët i fokusuan pyetjet e tyre në këtë rast në përgatitjen e jurisë për të pranuar dëshminë nga dëshmitarë më pak se të favorshëm, si Michael Cohen. Ndërkohë, avokatët e Trump ishin pothuajse të përqendruar në një pyetje të vetme: Çfarë mendonin juristët për Donald Trump?

Ish-presidenti u duk më pak i interesuar për procedimet gjatë pjesës më të madhe të marrjes në pyetje nga zyra e prokurorit të rrethit, i ulur në karrigen e tij dhe duke u përplasur me letrat. Por kur avokatët e tij filluan të pyesnin juristët se çfarë mendonin për të, ish-presidenti u kthye nga kutia e jurisë, duke i kushtuar vëmendje të plotë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here