Monday, August 8, 2022
Ballina Kulture Pamjet e rralla nga Shqipëria e 1921/ Nga Kalaja e Lezhës, tek...

Pamjet e rralla nga Shqipëria e 1921/ Nga Kalaja e Lezhës, tek ajo e Beratit dhe Tirana

0
31

Gazetari i njohur Ilir Ikonomi ka publikuar disa foto nga vende të ndryshme të Shqipërisë në vitin 1921.

Bëhet fjalë për foto të bëra nga zvicerani Eugène Pittard dhe gruaja e tij Noëlle Roger, të cilët bënë disa fotografi të rralla gjatë udhëtimit të tyre nëpër Shqipëri

POSTIMI I IKONOMIT
SHQIPËRIA NË VITIN 1921
Zvicerani Eugène Pittard dhe gruaja e tij Noëlle Roger bënë disa fotografi të rralla gjatë udhëtimit të tyre nëpër Shqipëri mes gushtit dhe tetorit 1921.
Pittard ishte një adhurues i Shqipërisë dhe i erdhi asaj në ndihmë në çaste mjaft të vështira – në konferencën e Paqes në Paris dhe më vonë, kur Shqipëria do të pranohej në Lidhjen e Kombeve në Gjenevë, më 17 dhjetor 1920.
Në atë kohë ai ishte zëdhënës i Lidhjes.

Pamjet e rralla nga Shqipëria e 1921/ Nga Kalaja e Lezhës, tek ajo e Beratit dhe Tirana, gazetari publikon fotot

01 Korrik, 2022 07:31

Shqiperia 1921 (8)

Gazetari i njohur Ilir Ikonomi ka publikuar disa foto nga vende të ndryshme të Shqipërisë në vitin 1921.

Bëhet fjalë për foto të bëra nga zvicerani Eugène Pittard dhe gruaja e tij Noëlle Roger, të cilët bënë disa fotografi të rralla gjatë udhëtimit të tyre nëpër Shqipëri

POSTIMI I IKONOMIT
SHQIPËRIA NË VITIN 1921
Zvicerani Eugène Pittard dhe gruaja e tij Noëlle Roger bënë disa fotografi të rralla gjatë udhëtimit të tyre nëpër Shqipëri mes gushtit dhe tetorit 1921.
Pittard ishte një adhurues i Shqipërisë dhe i erdhi asaj në ndihmë në çaste mjaft të vështira – në konferencën e Paqes në Paris dhe më vonë, kur Shqipëria do të pranohej në Lidhjen e Kombeve në Gjenevë, më 17 dhjetor 1920.
Në atë kohë ai ishte zëdhënës i Lidhjes.

Pittard ndihmoi edhe për organizimin e Kryqit të Kuq Shqiptar.

Gruaja e tij Noëlle Roger ishte gazetare dhe shkrimtare dhe e shoqëronte të shoqin gjatë udhëtimeve të tij antropologjike nëpër Ballkan.
Fotografitë janë të Muzeut Etnografik të Gjenevës. 

 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj

Personel Sağlık

- mersin eskort - eskişehir eskort
%d bloggers like this: